Петзвезден круиз по река Нил - 18-25.02.2018

ЕГИПЕТ - КАЙРО, ГИЗА, ЛУКСОР, АСУАН, ХУРГАДА


8 дни / 7 нощ.

Дати: 18.02.2018 - Неделя

код: 440

Цена от 3049 лв

Круизът по Нил си остава една от най-популярните туристически атракции в Египет. Великата река, която дарява страната на фараоните с плодородна земя, е отворила път и на десетки туристически кораби, циркулиращи  от знаменитите храмове на Луксор до най-големия изкуствен водоем в страната край град Асуан. Тази част на Египет е съхранила безценно историческо наследство от най-древни времена. Ако добавим за начало краткия престой в столицата Кайро, за да видим прочутите пирамиди и Сфинкса в Гиза, за финал – приятна вечер в морския курорт Хургада, и ето ти едно запомнящо се пътешествие в страната на най-древната цивилизация на Черния континент.

ПЕТЗВЕЗДЕН КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ

18-25.02.2018, 14-21.03.2018

С включени екскурзии - в Кайро и в храмовете по източния и западния бряг на Нил

8 дни, 7 нощувки, 2 закуски, 3 пълни пансиона, 2 дни на база All inclusive
 

С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ/ВАРНА

Стандартна цена: 1559 евро/ 3049 лв. с включени летищни такси

*Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:

1459 евро/2854 лв. при записване до 30.11.2017 с включени летищни таксиДен 1 - СОФИЯ/ ВАРНА - ИСТАНБУЛ

Полет от София в 21:15 ч., кацане в Истанбул в 23:50 ч.
Полет от Варна в 16:50 ч., кацане в Истанбул в 18:55 ч.

 

Ден 2 - КАЙРО

Излитане от Истанбул в 01:35 ч. и пристигане в Кайро в 02:45 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотел Barcelo Cairo Pyramids 4* или подобен. Почивка до сутринта, когато започва целодневна екскурзия с включен обяд в Кайро. Посещение на Националния исторически музей, където се съхранява и прочутата златна маска на фараона Тутанкамон. Музеят в Кайро е дом на една от най-известните колекции в света. Състои се от над 160 хиляди предмета, които проследяват 5000-годишна история от всички периоди на Древен Египет. Тук са пренесени и събрани стотици монети, книги, статуи на божества, предмети от ежедневието, украшения, погребални маски, саркофази и мумии на владетели от различни династии и др. Отпътуване за Гиза, където са пирамидите и Сфинкса. Забулени в мистерия, пирамидите са вдъхновение и отправна точка за много учени, изследователи и пътешественици. Платото Гиза е разположено на 25 км. югозападно от столицата Кайро и е служело като некропол на владетелите от Старото и Средното царства. Състои се от комплекс древноегипетски погребални и религиозни паметници, датирани от 27-26-ти в. пр. н. е., като най-значимите са Големият сфинкс, Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин. Те са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. Възможност срещу допълнително заплащане за влизане в пирамидата на Хефрен. Накрая – посещение на манифактура за производство на папируси по древна египетска технология. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 3 - КРУИЗ

Закуска. Трансфер до летището и полет от Кайро в 06:30 ч. до Луксор, където каца в 07:40 ч. Настаняване на борда на круизния кораб „Емилио” 5* и начало на круизната програма.

Посещение на храмовете на западния бряг на Нил. В областта по протежението на западния бряг при Луксор се намират някои от най-грандиозните и най-значимите археологически находки в света. Обхваща Долината на царете и Долината на цариците, където са били погребвани владетелите от Новото царство, селището Деир ел-Медина, двореца Малката, неизброими светилища и храмове, повечето от които датират от 17-ти до 11-ти в. пр. н. е. Посещение на Долината на царете, Храма на царица Хатшепсут и Колосите на Мемнон - последните останки от огромния погребален храм на Аменхотеп III. Обяд на борда. Посещение на храмовете на източния бряг на Нил - храмовете на Луксор и Карнак. Двата храма са доказателство за инженерния гений на Древен Египет, посветени са на Амон-Ра – покровител на небето, земята и отвъдното, богинята майка Мут и техния син Консу. Карнак е град от храмове, разположен върху площ от над 840 дка и е най-големият храмов комплекс, създаван някога от човека. Състои се от 3 основни храма и множество малки постройки. Карнак е съвременното му име, а древното е „Ипет-исут“, което означава „най-святото място“. Дългата близо 3 км Алея на сфинксовете свързва Карнак с храма в Луксор, за който се счита, че е издигнат в чест на божественото съзнание на древните египетски владетели, свързващо хората и боговете. Луксор е бил център на култа към фараона, като тук били коронясвани владетелите на Новото царство.

* Вечерта по желание посещение на шоуто "Звук и светлина" в храма Карнак.

Отплаване за Едфу. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

Ден 4 - КРУИЗ

Закуска. Свободно време. Посещение на Храма на Хор - най-добре запазеният до днес древноегипетски храм на бога на небето, последвано от отплаване за Ком Омбо и посещение на култовия комплекс в чест на Собек и Хор. Този храм е посветен на две божества – Собек – богът крокодил, покровител на армията и река Нил, и Хор – богът на небето, изобразяван като сокол. Строежът му е започнал през управлението на Птолемей VI Филометор – 180-145 г. пр. Хр. Състои се от две абсолютно еднакви половини – южната за почитане на Собек и северната – за Хор. Всяка от двете части има свои отделни зали, светилища и олтари, като нетипичното при планирането на храма е, че той е абсолютно симетричен.

Отплаване за Асуан след обяд. Вечеря на борда на кораба. Нощувка.

 

Ден 5 - КРУИЗ

Закуска. Свободно време.

Aсуан е най-южният град по течението на Нил в Египет - достатъчно малък, за да го обходиш, с подчертано африканско очарование и спокоен ритъм на живот, благословен с красивото си разположение на брега. При Асуан е най-живописната част на река Нил, извиваща се сред кехлибарена пустиня и гранит, край изумрудени островчета с дървета и тропическа растителност. В миналото градът е бил граничен и е имал огромно значение за търговията, транспорта и отбраната на страната. Днес тук можете да видите много забележителности, свидетели на величието на Древен Египет – храмовете в Абу Симбел, островите Филае и Елефантин, Обелискът, да се запознаете с гостоприемните местни хора или се разходите по стария пазар, изпъстрен с екзотичните аромати и цветове на подправки, шалове, парфюми и кошници с хиляди примамливи стоки. Тук в мълчаливо уединение залязва най-красивото египетско слънце, за да направи път на вечерния спектакъл на нубийските музиканти и танцьори, пазители на фолклорната традиция на местните села.

* По желание посещене на грандиозния храм Абу Симбел, посветен на фараона Рамзес II и съпругата му.

Посещение на язовира „Насър“ и храма на богинята Изида от о. Филае.

Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

Ден 6 - КРУИЗ - Хургада

Закуска. Напускане на кораба и отпътуване с автобус за египетския морски курорт Хургада. Хургада е най-големият курорт на Червено море, предлагащ на своите гости неизчерпаеми възможности за забавление и отдих. С нестихващ нощен живот, множество заведения, клубове и атракции, красива 20-километрова плажна ивица, топли чисти води, заливи, близки островчета и многообразие от животински видове, градът привлича както привържениците на спокойната почивка и природата, така и любителите на шумните и оживени места за забавление. Водни спортове, езда на камили, търговски центрове, традиционни вечери, пустинни сафарита, музика и танци – Хургада предлага по нещо за всеки. Настаняване в хотел Grand Plaza Hurghada 4* или подобен . Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7 - Хургада

Закуска. Свободно време за почивка.

 

Ден 8 - ХУРГАДА

Напускане на хотела рано сутринта. Трансфер до летище за полет в 03:40 ч.

Кацане в Истанбул в 07:40 ч. Излитане за Варна в 14:35 ч. и пристигане в морската столица в 16:05 ч.

За София полетът е в 20:00 ч. с пристигане в 20:20 ч.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

Петзвезден круиз по река Нил - 18-25.02.2018

група 18-25.02.2018

в двойна стая

в единична стая

трети в двойна стая

1559 евро/ 3049 лв

1699 евро/3323 лв.

1549 евро/ 3030 лв.

 

Целодневна екскурзия в Кайро


Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на Националния исторически музей, където се съхранява и прочутата златна маска на фараона Тутанкамон. Музеят в Кайро е дом на една от най-известните колекции в света. Състои се от над 160 хиляди предмета, които проследяват 5000-годишна история от всички периоди на Древен Египет. Тук са пренесени и събрани стотици монети, книги, статуи на божества, предмети от ежедневието, украшения, погребални маски, саркофази и мумии на владетели от различни династии и др. Отпътуване за Гиза, където са пирамидите и Сфинкса. Забулени в мистерия, пирамидите са вдъхновение и отправна точка за много учени, изследователи и пътешественици. Платото Гиза е разположено на 25 км. югозападно от столицата Кайро и е служело като некропол на владетелите от Старото и Средното царства. Състои се от комплекс древноегипетски погребални и религиозни паметници, датирани от 27-26-ти в. пр. н. е., като най-значимите са Големият сфинкс, Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин. Те са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. Възможност срещу допълнително заплащане за влизане в пирамидата на Хефрен. Накрая – посещение на манифактура за производство на папируси по древна египетска технология.Посещение на храмовете на западния и източния бряг на Нил


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на храмовете на западния бряг на Нил. В областта по протежението на западния бряг при Луксор се намират някои от най-грандиозните и най-значимите археологически находки в света. Обхваща Долината на царете и Долината на цариците, където са били погребвани владетелите от Новото царство, селището Деир ел-Медина, двореца Малката, неизброими светилища и храмове, повечето от които датират от 17-ти до 11-ти в. пр. н. е. Посещение на Долината на царете, Храма на царица Хатшепсут и Колосите на Мемнон - последните останки от огромния погребален храм на Аменхотеп III. Обяд на борда. Посещение на храмовете на източния бряг на Нил - храмовете на Луксор и Карнак. Двата храма са доказателство за инженерния гений на Древен Египет, посветени са на Амон-Ра – покровител на небето, земята и отвъдното, богинята майка Мут и техния син Консу. Карнак е град от храмове, разположен върху площ от над 840 дка и е най-големият храмов комплекс, създаван някога от човека. Състои се от 3 основни храма и множество малки постройки. Карнак е съвременното му име, а древното е „Ипет-исут“, което означава „най-святото място“. Дългата близо 3 км Алея на сфинксовете свързва Карнак с храма в Луксор, за който се счита, че е издигнат в чест на божественото съзнание на древните египетски владетели, свързващо хората и боговете. Луксор е бил център на култа към фараона, като тук били коронясвани владетелите на Новото царство.Спектакъл Звук и светлина в Карнак


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 20:00 ч.

Цена за възрастен: 69.00BGN
Цена за дете: 69.00BGN

Вечерта по желание посещение на шоуто "Звук и светлина" в храма Карнак.Посещение на храма на Хор и култовия комплекс в чест на Собек и Хор


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 13:00 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на Храма на Хор - най-добре запазеният до днес древноегипетски храм на бога на небето, последвано от отплаване за Ком Омбо и посещение на култовия комплекс в чест на Собек и Хор. Този храм е посветен на две божества – Собек – богът крокодил, покровител на армията и река Нил, и Хор – богът на небето, изобразяван като сокол. Строежът му е започнал през управлението на Птолемей VI Филометор – 180-145 г. пр. Хр. Състои се от две абсолютно еднакви половини – южната за почитане на Собек и северната – за Хор. Всяка от двете части има свои отделни зали, светилща и олтари, като нетипичното при планирането на храма е, че той е абсолютно симетричен.Посещение на язовира Насър и храма на Изида


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 12:00 ч.

Включен в екскурзията.

Aсуан е най-южният град по течението на Нил в Египет - достатъчно малък, за да го обходиш, с подчертано африканско очарование и спокоен ритъм на живот, благословен с красивото си разположение на брега. При Асуан е най-живописната част на река Нил, извиваща се сред кехлибарена пустиня и гранит, край изумрудени островчета с дървета и тропическа растителност. В миналото градът е бил граничен и е имал огромно значение за търговията, транспорта и отбраната на страната. Днес тук можете да видите много забележителности, свидетели на величието на Древен Египет – храмовете в Абу Симбел, островите Филае и Елефантин, Обелискът, да се запознаете с гостоприемните местни хора или се разходите по стария пазар, изпъстрен с екзотичните аромати и цветове на подправки, шалове, парфюми и кошници с хиляди примамливи стоки. Тук в мълчаливо уединение залязва най-красивото египетско слънце, за да направи път на вечерния спектакъл на нубийските музиканти и танцьори, пазители на фолклорната традиция на местните села. Посещение на язовира „Насър“ и храма на богинята Изида от о. Филае.Посещение на храма Абу Симбел


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Цена за възрастен: 196.00BGN
Цена за дете: 196.00BGN

По желание посещене на грандиозния храм Абу Симбел, посветен на фараона Рамзес II и съпругата му.Разходка с лодка с прозрачно дъно


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Цена за възрастен: 39.00BGN
Цена за дете: 39.00BGNСафари в пустинята по залез слънце


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 15:00 ч.

Цена за възрастен: 49.00BGN
Цена за дете: 49.00BGN

Включва 30-40 минути возене с джип, каране на бъги, бедуински чай и езда на камили на фона на красивия пустинен залез.

Продължителност - около 3 часа.
 Barcelo Cairo Pyramids , КАЙРО, ЕГИПЕТ

Barcelo Cairo Pyramids, КАЙРО, ЕГИПЕТ

Хотелът е с удобна локация, намира се в непосредствена близост до пирамидите в Кайро и до 10 км от основните забележителности на града.

Удобства и услуги:

3 ресторанта, 3 бара, басейн, панорамна тераса, сауна, библиотека, фитнес, салон за красота, нощен клуб, магазин за сувенири, съхранение на багаж, денонощна рецепция, банкомат, обмен на валута.

Стаите:

Гостите се настаняват в 210 стаи, разделени в различни категории. Стандартните стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, минибар, бюро, сейф, разполагат със самостоятелна баня със сешоар и тоалетни принадлежности. Безплатно се предоставят чехли и бутилирана вода. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.


Emilio Prestige Cruise , ЛУКСОР, ЕГИПЕТ

Emilio Prestige Cruise, ЛУКСОР, ЕГИПЕТ

Emilio Prestige Emilio Cruise е новият петзвезден круизен кораб на компания Emilio Group.

Построен е съгласно най-новите международни изисквания, дължината на кораба е 72 м, широчината е 14.20 м, има 4 основни палуби. Разполага със 72 модерно обзаведени каюти с широки прозорци, оборудвани с телефон, минибар, климатик, сейф и телевизор. Всяка има собствена баня със сешоар. Размерите на каютите са от 15 до 38 кв. м.

Докато плавате по водите на Нил можете да се възползвате от различни удобства и услуги: плувен басейн, ресторант, слънчева палуба, пиано бар, зона с интернет връзка, джакузи, сауна, турска баня, масажи, фитнес, тенис на маса, фризьорски салон, лекар на борда, магазини за бижута и сувенири.

 


Grand Plaza Hurghada , ХУРГАДА, ЕГИПЕТ

Grand Plaza Hurghada, ХУРГАДА, ЕГИПЕТ

Хотелът е разположен на брега на Червено море, на 5 минути от летище Хургада.

Удобства и услуги:

Хотелът преглага на своите гости голям избор от възможности за забавление и отдих. Можете да се възползвате от услугите на 3 ресторанта, 3 бара, воден център (лодки, кану, водни ски, уинд сърф, банан), масажи, сауна, джакузи, салон за красота, фитнес, детски кът, търговска зона с различни магазини, автомобили под наем, тенис корт, билярд и други.

Стаите:

Гостите на хотела се настаняват в 230 стаи, разделени в 3 категории. Всяка стая е оборудвана с климатик, телевизор, телефон, минибар, кана за кафе и чай, бюро, сейф, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности и сешоар, собствена тераса с изглед към морето или градината, безплатна бутилирана вода. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Срещу заплащане.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София/Варна- Истанбул - Кайро/Хургада - Истанбул – София/Варна с авиокомпания Turkish Airways, с включени летищни такси. Летищните такси са 225 евро/440 лв. (към 15.10.2017 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.
 • Трансфер летище Кайро – хотел в Кайро – летище Кайро;
 • Сити тур на Кайро;
 • Самолетен билет Кайро – Луксор с включен 15 кг. чекиран багаж и 7 кг. ръчен багаж;
 • Трансфер летище Луксор – m/s Emilio;
 • Трансфер от Асуан до хотела в Хургада;
 • Трансфер хотел в Хургада – летище Хургада;
 • 2 нощувки в 4* хотел в Кайро, с включени закуски;
 • 3 нощувки на борда на  m/s Emilio 5*, с включен пълен пансион (без напитки);
 • 2 нощувка в 4* хотел в Хургада, на база All Inclusive;
 • Всички екскурзии, описани в програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК "МОНДИАЛ";
 • Водач - преводач от фирмата организатор по време на цялото пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Входна виза за Египет: 25 долара – заплаща се и се получава при пристигане на летище Кайро;
 • Напитките на круизния кораб;
 • Посещение на храма Абу Симбел - 100 евро/ 196 лв.;
 • Шоуто "Звук и светлина" в Карнак - 35 евро/69 лв.;
 • Екскурзии в Хургада:
  Разходка с лодка със прозрачно дъно - 20 евро/ 39 лв.
  Сафари по залез - 25 евро/ 49 лв.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 60 щ. д.
 • Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета  и други услуги, неупоменати в програмата.

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване: необходимите документи и аванс 600 евро/ 1200 лв.;
 • Доплащане - до 29.12.2017 г.

Необходими документи:

 • Лична карта и международен с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Информация:

 • Минимален брой участници: 15 туристи.
 • Срок за набиране на групата: 01.02.2018.
 • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 • Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

Важно:

 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация.