Тайланд: Банкок и почивка в Краби

ТАЙЛАНД - БАНКОК, КРАБИ


Самолет

12 дни / 9 нощ.

Дати: 23.01.2018 - Вторник

код: 438

Цена от 3876 лв

 

Това пътешествие в Тайланд Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване. В столицата Банкок ще разгледате екзотичния плаващ пазар Дамноен Садуак и ще посетите най-красивия дворец в страната, резиденцията на тайландските крале - Гранд палас и Храма на Зората, превърнали се в символ на страната.

Очаква Ви едноседмична почивка в Краби  –  най-красивата провинция в южен Тайланд, където природата е създала приказни скални образувания, покрити с тропическа зеленинна, чиито огромни форми се извисяват над топлите кристални води на Андаманско море и нежния, бял пясък. Още щом стъпите там, ще почувствате, че сте попаднали в Рая. Тази гледка се запечатва в сърцата завинаги.23.01.2018-вт 1 ден. София

В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

 

24.01.2018-ср. 2 ден Доха Банкок

В 04:35 кацане в Доха. В 08:15 полет QR 832 от Доха, кацане в Банкок в 18:50. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

 

25.01.2018-чт 3 ден. Банкок (закуска, обяд)

Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. В комплекса на двореца е Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на Лежащия БудаВат По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи около храма са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда.  Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

*По желание, с доплащане – круиз по река Чао Прая с вечеря и включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с Храма на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на разхлаждащия бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.

 

26.01.2018-пт 4 ден. Банкок Краби (закуска)

Закуска. Трансфер до летището. Полет TG 2245 от Банкок в 12:25, пристигане в Краби в 13:45. Посрещане, транфер и настаняване в хотела. Нощувка.

Краби винаги е бил приключение за много туристи. Към него принадлежат общо 130 привлекателни острова, които преди са били удобни убежища на азиатските пирати. Днес те предлагат чудесни условия за почивка - невероятно чисти и екзотични плажове. Много от прелестните острови в Краби, чиято красота и екзотика е гордост за местните хора, принадлежат към Морския национален парк Ко Пи Пи, който включва и най-известния остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажа Рейли.

 

27.01.2018-сб 5 ден. Краби (закуска)

Закуска. Разглеждане на Краби. Ще посетим "паметника на черните раци", който се намира в при-станището и граничи с водата. Оттук най-добре се вижда градът на фона на водата и двете планини, които изникват от нея. Наблизо е "паметникът на орела". Счита се, че тези птици, както и раците, представляват изобилието на Краби и са негов символ. Тези раци обитават река Краби, която протича през града и се влива в Андаманско море. После се отправяме към Храма на тигъра Ват Тум Суа“ важен будистки център за медитация. Храмът е основан през 1075 г., когато един монах отишъл да медитира в пещерата. По време на медитацията той видял тигри, обикалящи пещера в планината. Според друга легенда, огромен тигър е живял в пещерата. Името на храма е свързано и с откритите тигрови лапи върху стените на пещерата, както и с формата на нейната извивка, която наподобява лапа на тигър. Храмът е издигнат върху висок хълм с гъста тропическа гора и вековни дървета, а до него водят 1237 стъпала. На друго място в комплекса, 184 стъпала водят до подножието, където в пещерите живеят монаси. Маймуните обикалят долните стълби и храмовите площи. *Не дразнете маймуните и не заставайте между възрастните и младите. На върха на планината се извисява огромна златна статуя на Буда. Тази статуя, други храмови сгради и голяма част от град Краби могат да се видят от светилището на върха на стълбите. Продължаваме 20 км. на юг от Краби, към Сюзън Хой древно гробище на вкаменели черупки, геоложко чудо, датиращо от милиони години. Открити са останки от костенурки и риби отпреди 50 млн. години. Тази природна красота някога е била огромно сладководно блато, обитавано от милиони морски същества. През вековете богатата на варовик вода постепенно трансформирала блатото в слоеве от вкаменелости, които днес са с дебелина 40 см. и дължина 200 м. Мястото е заобиколено от скалисти крайбрежия и има три такива образувания, покриващи скалите. Наблизо има сувенирен магазин с харктерните за Краби изделия от черупки. Връщане в хотела. Нощувка.

 

28.01.2018-нд 6 ден. Краби (закуска)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание и с доплащане сафари на гърба на слон в джунглата с обяд и включени трансфери.

Трансфер до парка на слоновете, разположен на 7 км. от плажа Ао Нанг. Паркът е създаден през 1999 г. и се намира в сенчеста гора с изобилие от вода, на която животните се радват целогодишно.

Повечето от слоновете са на възраст между 20 – 40 години и са прекарали почти целия си живот сред хората. След като се запознаете с вашия слон ще разберете, че тези огромни животни, са най-нежните обитатели на джунглата. Ще имате възможност да се изкъпете в реката, която минава през парка, ще я пресечете на гърба на слон и ще се отправите към  девствената джунгла на Краби, преминавайки през кокосови и палмови гори. Наслаждавайки се на природата и дивите животни след около 1–2 часа ще пристигнете до малко ресторантче, където ще починете и обядвате. После ще възнаградите вашия слон с лакомства, след което се връщате в хотела.

 

29.01.2018-пн 7 ден. Краби (закуска)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание и с доплащане посещение на Синият Дракон – кабаретна програма с участието на артисти – травестити, светлинни ефекти и пищни костюми.

 

30.01.2018-вт 8 ден. Краби (закуска)

Закуска.  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание и с доплащане полудневна екскурзия с обяд до четирите острова с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Трансфер до пристанището и отплаване към живописния остров Таб – при отлив, тук се появява пясъчна коса, която създава впечатление, че морето е разделено на две, а по нея може пеша да отидете до Пилешкия остров, наречен така заради издигащата се над острова скала, която наподобява глава на пиле. Ще имате време за плаж, да плувате и да се гмуркате в тюркоазените води около острова. Предоставя се шнорхел. Продължаваме към другия скалист остров – Тан Минг, чиито води са идеални за гмуркане сред градината от корали. Зад него е остров Пода, целият покрит с палми, тропическа растителност и заобиколен от белоснежен плаж. Тук ни очаква вкусен обяд, след което се отправяме към залива Пра Нанг с известния плаж Рейли и се връщаме в хотела.

 

31.01.2018-ср 9 ден. Краби (закуска)

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до остров Пи Пи с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Насладете се на това пътешествие до прелестните острови Пи Пи, обградени от тюркоазени води и засенчени само от извисяващите се варовикови скали. Архипелагът Пи Пи е райска дестинация само на 1 час от континентален Тайланд. Съставен е от две островчета. Пи Пи Дон е по-големият и е известен със своите фини плажове и коралови образувания. Ще посетим някои от плажовете на красивите заливи – Тон Сай, Лодалам и Плажа на маймуните, а също и залива Мая, където е заснет филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Ще имате възможност да плувате в някои от най-чистите води на света, да се гмуркате с шнорхел в красивия Хин Клан, да разгледате Пещерата на викингите, където гнездят хиляди лястовици. Ще откриете и скритите заливи на по-малкия остров Пи Пи Ли, където варовиковите скали се издигат направо от водите и са достъпни само с лодка. Може да се гмуркате с шнорхел сред кораловите градини на Ао Мая и Ао Ло Сама и сред изолираните рифове на Бамбуковия остров, както и да релаксирате на плажа. Ще видите изобилие от риби в рифовете, заобиколени от напълно необитаеми пясъчни плажове.

 

01.02.2018-чт 10 ден. Краби (закуска)

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд с включени трансфери и входни такси за националния парк.

Отправяме се на север от Краби към провинция Панг Нга. След около 1ч30м - 2 ч. пристигаме на при-станището Та Дан, откъдето продължаваме към залива Панг Нга, който се слави с удивителната си природна красота и малкия остров Као Пин Кан. На около 40 м. от неговия бряг се извисява странната отвесна скала Та Пу, която в основата си е 4 м. в диаметър, а в горна си част е 8 м. Всъщност двата острова Као Пин Кан и Та Пу стават известни като Островът на Джеймс Бонд през 1974 г. след като тук е заснет филма „Човекът със златното оръжие“ с Роджър Мур като Aгент 007. Ще имате време за разходка и снимки. Продължаваме към пещерата с огромни сталактити. После се отправяме към мюсюлманския остров Пани, известен с наколните си жилища. Тук ще обядваме и ще посетим мест-ното училище. Селището е основано в края на 18 век от две индонезийски рибарски семейства, а сега на острова живеят 360 семейства (1685 човека), потомци на двете номадски фамилии от остров Ява. *Няма възможност за плуване и гмуркане, тъй като водата в залива е мътна. Връщаме се на пристанището Та Дан и продължаваме с миниван за Краби. Попътно ще разгледаме храма Суван Куа (Пещерата на маймуната) и ще спрем край красивия водопад „Раман“, където може да плувате, ако има достатъчно вода.

 

02.02.2018-пт 11 ден. Краби  →  Банкок (закуска)

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. *При желание и с доплащане – късно освобождаване. Трансфер до летището и полет PG 264 в 19:40 за Банкок, кацане в 21:05 и следващ полет за България.

 

03.02.2018-сб 12 ден. Банкок → Доха → София

В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 05:25 ч.

В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София в 11:15 ч.

 

Тайланд: Банкок и почивка в Краби

23.01-03.02.2018

Цена на човек:

в двойна стая в индивидуална стая  
1982 € / 3876 лв. 2375 € / 4646 лв.  

Екскурзия до Плаващия пазар, Гранд Палас, Храмът на Изумрудения Буда и Храмът на Лежащия Буда


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. В комплекса на двореца е храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на Лежащия БудаВат По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи около храма са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда.  Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан.Круиз по река Чао Прая


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 99.00BGN
Цена за дете: 99.00BGN

По желание, с доплащане – круиз по река Чао Прая с вечеря и включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с храма Ват Пра Кео – Храмът на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на вятърния бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.Разглеждане на Краби


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.Сафари на гърба на слон


Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Цена за възрастен: 131.00BGN
Цена за дете: 131.00BGNКабаре Синият дракон


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 83.00BGN
Цена за дете: 83.00BGN

По желание и с доплащане посещение на Синият Дракон – кабаретна програма с участието на артисти – травестити, светлинни ефекти и пищни костюми.Полудневна екскурзия до четирите острова


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Цена за възрастен: 95.00BGN
Цена за дете: 95.00BGN

По желание и с доплащане полудневна екскурзия с обяд до четирите острова с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Трансфер до пристанището и отплаване към живописния остров Таб – при отлив, тук се появява пясъчна коса, която създава впечатление, че морето е разделено на две, а по нея може пеша да отидете до Пилешкият остров, наречен така заради издигащата се над острова скала, която наподобява глава на пиле. Ще имате време за плаж, да плувате и да се гмуркате в тюркоазените води около острова. Предоставя се шнорхел. Продължаваме към другия скалист остров – Тан Минг, чиито води са идеални за гмуркане сред градината от корали. Зад него е остров Пода, целият покрит с палми, тропическа растителност и заобиколен от белоснежен плаж. Тук ни очаква вкусен обяд, след което се отправяме към залива Пра Нанг с известния плаж Рейли и се връщаме в хотела.

 Целодневна екскурзия до остров Пи Пи


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Цена за възрастен: 127.00BGN
Цена за дете: 127.00BGN

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до остров Пи Пи с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Насладете се на това пътешествие до прелестните острови Пи Пи. Обградени от тюркоазени води и засенчени само от извисяващите се варовикови скали, архипелагът Пи Пи е райска дестинация само на 1 час от континентален Тайланд. Съставен е от две островчета. Пи Пи Дон е по-големият и е известен със своите фини плажове и коралови образувания. Ще посетим някои от плажовете на красивите заливи – Тон Сай и Лодалам, а също и залива Мая, където е заснет филма „Плажът“ с Леонардо Дикаприо, както и Плажа на маймуните. Ще имате възможност да плувате в някои от най-чистите води на света, да се гмуркате с шнорхел в красивия Хин Клан, да разгледате Пещерата на викингите, където гнездят хиляди лястовици. Ще откриете и скритите заливи на по-малкия остров Пи Пи Ли, където варовиковите скали се издигат направо от водите и са достъпни само с лодка. Може да се гмуркате с шнорхел сред кораловите градини на Ао Мая и Ао Ло Сама и сред изолираните рифове на Бамбуковия остров, както и да релаксирате на плажа. Ще видите изобилие от риби в рифовете, заобиколени от напълно необитаеми пясъчни плажове.

 Целодневна екскурзия до острова на Джеймс Бонд


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Цена за възрастен: 161.00BGN
Цена за дете: 161.00BGN

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд с включени трансфери и входни такси за националния парк.

Отправяме се на север от Краби към провинция Панг Нга. След около 1ч30м - 2 ч. пристигаме на пристанището Та Дан, откъдето продължаваме към залива Панг Нга, който се слави с удивителната си природна красота и малкия остров Као Пин Кан. На около 40 м. от неговия бряг се извисява странната отвесна скала Та Пу, която в основата си е 4 м. в диаметър, а в горна си част е 8 м. Всъщност двата острова Као Пин Кан и Та Пу стават известни като Островът на Джеймс Бонд през 1974 г. след като тук е заснет филма „Човекът със златното оръжие“ с Роджер Мур като агент 007. Ще имате време за разходка и снимки. Продължаваме към пещерата с огромни сталактити. После се отправяме към мюсюлманския остров Пани, известен с наколните си жилища. Тук ще обядваме и ще посетим местното училище. Селището е основано в края на 18 век от две индонезийски рибарски семейства, а сега на острова живеят 360 семейства (1685 човека), потомци на двете номадски фамилии от остров Ява. *Няма възможност за плуване и гмуркане, тъй като водата в залива е мътна. Връщаме се на пристанището Та Дан и продължаваме с миниван за Краби. Попътно ще разгледаме храма Суван Куа (Пещерата на маймуната) и ще спрем край красивия водопад „Раман“, където може да плувате, ако има достатъчно вода.Royal Princess Larn Luang , БАНКОК, ТАЙЛАНД

Royal Princess Larn Luang, БАНКОК, ТАЙЛАНД

Хотелът се намира в централната част на Банкок, на 2 километра от Гранд палас.

Удобства и услуги:

4 ресторанта, бар, басейн, рум сервиз, СПА, градина, денонощна рецепция, сейф на рецепция, пране, химическо чистене, банкомат.

Стаите:

Хотелът разполага със 167 стаи за настаняване, оборудвани с климатик, телевизор, телефон, бюро, минибар, кана за чай и кафе, сейф, ютия, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности, сешоар, чехли. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


Krabi La Playa Resort , КРАБИ, ТАЙЛАНД

Krabi La Playa Resort, КРАБИ, ТАЙЛАНД

Местоположение:

Хотелът се намира в град Краби, на 150 метра от плажовете Ао Нанг и Нопарат Тхара, 40 минути от летището и в близост до магазини, заведения и възможности за забавление.

Удобства и услуги:

Денонощна рецепция, рум сервиз, ресторант, 2 бара, кафене, градина, СПА,  фитнес зала, пране, химическо чистене, сейф на рецепция.

Стаите:

Хотелът настанява своите гости в 79 стаи, разделени в различни категории. Стаите от категория "Premier" са с големина 39 кв. м, оборудвани са с климатик, телевизор, телефон, минибар, сейф, самостоятелна баня с душ, сешоар и тоалетни принадлежности, тераса, кана за гореща вода, чай и кафе, кафемашина, CD плейър, чехли, бутилирана минерална вода.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


 • Допустимо тегло на багажа: ръчен - до 7 кг, чекиран - до 30 кг.
 • Електричество: 220 волта.
 • Валута: Тайландски бат (THB)
 • Часова зона: UTC+7

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети София – Доха – Банкок – Доха – София  с  включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг;
 • Самолетни билети Банкок - Краби – Банкок  с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.;
 • 9 нощувки в хотели  4*: 2 в Банкок, 7 в Краби, 9 закуски, 1 обяд;
 • Всички трансфери и транспорт  с туристически автобус;
 • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
  - Целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на Зората;
  - Разглеждане на Краби с посещение на „Паметника на черните раци“, Храма на тигъра и Сюзън Хой;
 • Местен екскурзовод;
 • Водач-преводач от агенцията в Банкок;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Виза за Тайланд  - 60 лв.
 • Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с  доплащането:
  - Круиз по река Чао Прая с  вечеря на кораба  – 99 лв.
  - Сафари на гърба на слон в джунглата с обяд – 131 лв.
  - Шоу Синият дракон – 83 лв.
  - Екскурзия с обяд до четирите острова  – 95 лв.
  - Екскурзия с обяд до остров Пи Пи –  127 лв.
  - Екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд – 161 лв.
 • По желание, доплащане за късно освобождаване на стаята в деня на отпътуване:
  на човек в двойна стая – 58 лв.; на човек в единична стая – 115 лв.
 • Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 24 лв.
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – по 5 щ.д. на ден
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от  2,7% до 1,5%

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 03.08.2018) и 2 свободни страници;  2 снимки 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1500 лв.
 • Остатъка до 100% - до  07.12.2017

Информация:

 • За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.
 • Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
 • Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017
 • Авиокомпаниите си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
 • В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

Важно:

 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%