Нова година в Африка: Южна Африка - Зимбабве - Ботсвана - Замбия

БОТСВАНА - ЧОБЕ
ЗИМБАБВЕ - ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ
ЗАМБИЯ - ЛИВИНГСТЪН
ЮЖНА АФРИКА - КЕЙПТАУН, ЛЕСЕДИ, ПРЕТОРИЯ, ЙОХАНЕСБУРГ


Самолет

12 дни / 9 нощ.

Дати: 28.12.2017 - Четвъртък

код: 431

Цена от 6996 лв

 

Новогодишната 12-дневна екскурзия до Южна Африка, Зимбабве, Ботсвана и Замбия ще Ви отведе в четири африкански страни и ще Ви представи красотата и многообразието на африканския континент.

Ще посрещнете Новата година под звуците на африканска музика, маримба, с огнени танци и невероятна национална кухня. Ще се докоснете до културата и традициите на местните племена, обогатени от приноса на европейските заселници. Ще откриете един нов свят, обитаван от тюлени, пингвини, носорози, препускащи стада биволи, антилопи, зебри и жирафи, а сафарито в Ботсвана ще Ви срещне с най-голямата популация от слонове. Ще преживеете неповторими мигове от съприкосновението с величието на природата, съзерцавайки безбрежността на мястото, където се сливат Индийският и Атлантическият океан. Незабравимо изживяване е изливащата се с мощна сила и тътен вода в дълбоката бездна на Водопада Виктория.

 

 28.12.2017-чт. 1 ден. София → Доха

В 12:15 ч. полет QR 228 от София., пристигане в Доха в 18:05 ч.

*По желание круиз из залива на Доха и вечеря-бюфет на кораба.

 

29.12.2017-пт. 2 ден. Доха → Кейптаун – „градът майка” (вечеря)

В 01:50 ч. полет QR 1369 от Доха. В 11:05 ч. пристигане в Кейптаун, наричан от местните хора "градът майка" – един от най-красивите градове в света, заобиколен от два океана, планината Маса, безкрайни винарски ферми, овощни градини и тучни пасища. Тук имате чувство, че се потапяте в рая. Трансфер до хотела. След кратко освежаване и при хубаво време се изкачваме до планината Маса (ЮНЕСКО) с въртящ се на 360o кабинков лифт, наслаждавайки се на кристално чист въздух. Планината Маса образува естествен амфитеатър около Кейптаун, от платовидния й връх, който се издига на 1100 м. се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, виждат се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Ще навлезем в живописния Бо-Кап, известен като малайският район, с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. Продължаваме с панорамната обиколка на Кейптаун – законодателната столица на РЮА седалище на Националния парламент: Кампанис Гардън – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в един от крайбрежните ресторанти. Нощувка.

 

30.12.2017-сб. 3 ден. Кейптаун: нос Добра Надежда (закуска, обяд)

Закуска. Екскурзия до нос Добра Надежда ‒ най-югозападната точка на континента и най-висо-ката на полуостров Кейп ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец". Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Пойнт минава по Атлантическото крайбрежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун – Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Най-напред ще спрем в живописния Хоут Бей, откъдето ще направим круиз до острова на тюлените с кораб с прозрачно дъно, откъдето могат да се видят гора от водорасли и богато изобилие от морски обитатели. Ще имате и свободно време на открития пазар, който предлага много сувенири. Отправяме се към плажа Боулдърс с колонията Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Ще спрем за обяд в крайбрежния ресторант “Черният Марлин” с красива гледка към Атлантическия океан. Продължаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийския и Атлантическия. Връщане в хотела. След така приятно прекарания ден Ви предлагаме да посетите Ричардс Сюперстейдж Бистро”, където ще се насладите на вечеря бюфет с разнообразни деликатеси и спектакъла “Kaapse Stories from the Mother City”, кейптаунски мюзикъл, пресъздаващ историята на „града майка” и неговите жители – с доплащане. Нощувка.

 

31.12.2017-нд. 4 ден. Кейптаун: Новогодишна вечеря (закуска, Новогодишна вечеря)

Закуска. Ще имате свободно време за самостоятелна разходка, почивка или пазаруване.

Много от вас знаят, че Южна Африка се ползва с името на най-големия производител на диаманти в света – 135.5 милиона карата на стойност 14 милиарда щатски долара са добити през 2016 година, а по добив на злато Южна Африка е на 7-мо място в света – 140 тона годишно. За да научите повече за тези скъпоценни камъни, Ви предлагаме разходка до два ювелирни магазина с изключителни експонати и изделия, а също и до магазин за изделия от екзотични кожи като крокодил, щраус, змия и други. Ще видите уникални произведения на ювелирното изкуство като „Колана на честността“ - изработен от диаманти и рубини, брошката на кралица Елизабет, специалния подарък на Мандела като президент и много други. Ще имате свободно време да обядвате, да пиете кафе или да пазарувате в един от бутиковите търговски центрове на Кейптаун. *При желание, може да посетите Ботаническите градини Кирстенбош. Почивка и подготовка за новогодишната вечер. Празничната Новогодишна вечеря ще е в африкански ресторант с много музика, маримба, огнени танци, вкусно приготвена храна и чаша шампанско в полунощ. Осигурен е трансфер до хотела в удобно за Вас време. Нощувка.

 

01.01.2018-пн. 5 ден Кейптаун: винен тур (закуска, обяд)

За да е здрава и плодовита Новата 2018-а година ще посетим Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл ‒ Франчук – Стеленбош. След закуска ще посетим замъка Добра Надежда – първото архитектурно наследство от европейските преселниците и най-старата колониална сграда в Южна Африка. Построена е през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която с изграждането на замъка създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди. Продължаваме към Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл ‒ Франчук ‒ Стеленбош, наричана така заради своите 130 винарски ферми. Ще спрем в Парл, за да посетим единствения в света памет-ник на езиците Таал, посветен на втория официален език в Южна Африка – африканс. Той е издигнат през 1975 г. в чест на 50-та годишнина от признаването му за самостоятелен език. Оттук се открива красива гледка към долината Парл. Продължаваме към следващия град Франчук (френското ъгълче), където ще имате възможност да се потопите в атмосферата на това типично провинциално френско селище и да снимате паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук. Ще спрем за снимки и пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома затвор, където лидерът против апартеида е прекарал последните 14 месеца преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. След това ще посетим фермата Бабилонстьорен, където ще дегустираме 5 вида вино и 3 вида зехтин с различен хляб. После се отправяме към фермата за крокодили Ле Боньор, където под сенките на дърветата ще се насладим на пикник обяд с бутилка вино. След хубавия обяд и почивка продължаваме за Стеленбош градът на дъбовете, вторият, създаден след Кейптаун, типично бурски (африкански), със запазена архитектура от 18 век и много зеленина. Накрая ще дегустираме 5 вида вино във фермата Вреденхайм една от най-старите (1625 г) ферми в Стеленбош, заобиколена от красива природа и езеро. Привечер се връщаме в Кейптаун. Нощувка.

 

02.01.2018-вт. 6 ден Кейптаун → Водопада Виктория, Зимбабве ‒ Чобе, Ботсвана (закуска, вечеря)

Закуска-пакет. Трансфер до летището. В 06:20 ч. полет SA 308 от Кейптаун, пристигане в Йоханесбург в 08:15 ч. В 10:50 полет SA 040 от Йоханесбург, пристигане на Водопада Виктория, Зимбабве, в 12:25 ч. Селището от страната на Зимбабве носи същото име – Водопада Виктория (Victoria Falls), a от страната на Замбия – Ливингстън. Трансфер до хотела в Ботсвана – една от най-популярните дестинации за сафари. След около 1ч30м пристигане и настаняване в лоджа, разположен на река Чобе. Националният парк Чобе е известен като „земята на гигантите”. Той е дом на най-многобройната концентрация от слонове на планетата ни – тук живеят около 50 000 от тях, които са част от популацията, населяваща Калахари. Разположен е в североизточната част на Ботсвана при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. Чобе е най-старият парк в Ботсвана – създаден е през 1967 г, обхваща 11,700 кв.км. и 4 екосистеми с огромно географско и биоразнообразие. В североизточната част на парка около реката има тучни долини и гъсти гори с най-твърдите дървета – махагонови и тикови, а сред храсталаците растат красиви диви цветя. Може да видите огромни стада от слонове, носорози, лъвове, биволи, жирафи, антилопи, хипопотами маймуни и да наблюдавате красиви птици. Вечеря в лоджа. Нощувка.

 

03.01.2018-ср. 7 ден Национален парк Чобе – сафари (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Целодневно сафари по суша и вода. Сутринта тръгваме за сафари с открити джипове в търсене на Голямата петорка (BIG 5) – лъв, слон, бивол, леопард и носорог, най-трудните за ловуване животни. Връщаме се в лоджа за обяд. След това се отправяме към река Чобе, за да направим сафари по вода и да наблюдаваме от корабчето дивите животни, които обитават крайбрежието на реката. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

04.01.2018-чт. 8 ден Национален парк Чобе – Водопада Виктория, Зимбабве (закуска, вечеря)

Закуска. *По желание още едно сафари по изгрев слънце. Освобождаваме стаите и тръгваме за Зимбабве, за да разгледаме Водопада Виктория – обект на ЮНЕСКО, едно от Седемте природни чудеса на света и една от най-големите географски забележителности на Африка. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал, и му дава името на своята кралица Виктория. Водопадът е разположен на река Замбези, на 1100 м надморска височина, на границата между Замбия и Зимбабве, а територията около него обхваща два национални парка. Размерите на водопада са впечатляващи – широк е 1,7 км и е висок между 90 и 107 м. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим", защото от десетки километри разстояние се вижда облак мъгла над водопада. Спокойно течащата, разлята около безброй острови ленива река неочаквано се хвърля в тясната дълга пропаст на каньона, за да продължи пак така спокойна и пълноводна по пътя си на изток през Централноафриканското плато към Индийския океан. Всяка минута от високите отвесни скали се изсипват 500 млн. литра вода на дълбочина 100 м., превръщайки я за миг в бучаща стихия, а от буйно разпенената вода се издигат пръски до 400 м . височина, създавайки впечатление за дим. От страната на Зимбабве гледката е най-красива и в цялото си величие – по дължина 1,200 метра се наблюдава този неповторим природен спектакъл. След като се настаним в хотела - свободно време. По-късно ще направим "Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ще се докоснем до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Нощувка.

 

05.01.2018-пт. 9 ден Водопада Виктория, Зимбабве Ливингстън, Замбия (закуска, вечеря)

Закуска. Програмата за деня включва екскурзия до Ливингстън, Замбия и Ви се предоставя възможност да се включите в различни интересни допълнителни турове и дейности от страната на Замбия. Пътят ни минава по моста над река Замбези при Водопада Виктория, който свързва двете съседни страни. Той е рожба на Сесил Джон Родс първият Министър председател на Южна Африка. Неговата грандиозна идея била да свърже Кайро с Кейптаун. Мостът сам по себе си е голяма историческа и инженерна забележителност. Той е проектиран и изработен на части в Англия, транспортиран е по вода до Мозамбик, а оттам до Замбия по новопостроената железница. Построен за 14 месеца и е открит на 12.09.1905 г. от Джордж Дарвин, синът на Чарлз Дарвин, председател на Асоциацията на научните работници по това време в Англия. Този мост, дълъг 198 м, днес е не само единствената връзка между Замбия и Зимбабве, но и място за много атракции като скачане с бънджи от 128 метра, пътуване с влак от времето на парните локомотиви, предоставя възможност да се види водопада от друг ъгъл и да се посети Ливигстън. Веднага след митническите формалности, тези, които желаят, могат да видят водопада от страната на Замбия, а останалите да прекарат времето си на местния пазар и след това всички ще посетят селището и музея на Дейвид Ливингстън. Тези от Вас, които са планирали различни дейности от страната на Замбия могат да направят полет с хеликоптер 12-13 мин. или делтапланер 15 мин., плуване на ръба на водопада в „дяволския басейн“, скок с бънджи от моста над река Замбези, сафари на гърба на слон, разходка с лъвовете или комбиниран тур: сафари на гърба на слон и разходка с лъвовете. Връщане в хотела в Зимбабве. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопим в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание сангома (народен лечител-гадател) може да Ви предскаже бъдещето. Дълбоко в сърцето на Африка е жива традицията за лекуване и гадаене, която е неразривна част от африканската култура и продължава да бъде уважавана както преди хиляди години. Необикновените умения на сангомите или шаманите са почитана алтернатива на съвременната медицина, а предсказанията им са удивително точни. Изчислено е, че днес има около 200 000 такива гадатели, които помагат на 84% от населението. Нощувка.

 

06.01.2018-сб. 10 ден. Виктория Фолс – Йоханесбург – Леседи (закуска, вечеря)

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 13:25 ч. полет SA 041 от Виктория Фолс до Йоханесбург, пристигане в 15:05 ч. Трансфер до селището Леседи, разположено в района на Люлката на човечеството. Тук ще се запознаете с бита, културата и традициите на пет африкански племена: Зулу, Коза, Педи, Басото и Ндебеле, които живеят според традициите на своите предци и пазят племенния фолклор. Очаква Ви вечеря бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци. Ще пренощувате в техните типични къщи, декорирани и обзаведени съобразно цветовете и традициите на всяко племе.

 

07.01.2018-нд. 11 ден. Леседи – Претория – Йоханесбург → (закуска, обяд)

След закуска ще разгледаме селището, където може да направите последни покупки и се отправяме към ресторант Карнивор за обяд, който предлага разнообразни екзотични меса на сабя - щраус, куду, крокодил, свинско, телешко, пилешко, риба, салати, сосове и местния коктейл “Дава”, както и ястия, подходящи за вегетарианци. Яжте докато можете, а след това свалете знамето! Продължаваме към административната столицa на страната ‒ Претория, седалище на изпълнителната власт. Блумфонтейн е третата столица – съдебната. Претория е известна като „градът на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град. Ще видим катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера и сградите на Обединението (Юниън билдинг – Парламента и Президенството) – мястото, където всеки президент се заклева да служи на народа, и където се помещава правителството. Официалните офиси на Президента са в лявата страна и там се вее флагът на РЮА, ако президентът е в офиса. Комплексът има полукръгла форма и е с 2 крила близнаци – символ на обединението на разделените преди войната народи – англичани и холандци, а кулите им представляват двата официално говорими езици – английски и африканс. Ще видим площад „Чърч“ със статуята на бурския водач и 3 пъти президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер и ще посетим къщата музей Крюгер, където той е живял до 1901 г. преди да замине в изгнание. Следва Йоханесбург най-големия град на страната и столица на провинция Гаутенг – най-малката, но най-богатата в РЮА. Градът е основан през 1886 г по време на златната треска и е известен като Ел Дорадо на нашия век заради огромните залежи от злато и диаманти в района на Уйтватерстранд. Въпреки че Йоханесбург не е една от трите столици, той е седалище на Конституционния съд и е голям финансов и търговски център. Ще минем през модерната част на града – Сендтън и ще разгледаме площада „Нелсън Мандела“. Трансфер до летището. Полет QR 1360 от Йоханесбург 20:35 ч.

 

08.01.18-пн. 12 ден. Доха София

В 05:50ч. кацане в Доха. В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха. В 11:15 ч. кацане на летище София, терм. 2.

Нова година в Африка: Южна Африка - Зимбабве - Ботсвана - Замбия

в двойна стая

в единична стая

дете 6-11.99 г. с 2 възрастни

3577€ / 6996 лв.

3980 € / 7783 лв.

2811 € / 5497 лв.

Круиз с вечеря в залива на Доха


Ден и час на провеждане:

на 1 -вия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 157.00BGN
Цена за дете: 157.00BGNОбиколка на Кейптаун


Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 13:00 ч.

Включен в екскурзията.

След кратко освежаване и при хубаво време се изкачваме до планината Маса (ЮНЕСКО) с въртящ се на 360o кабинков лифт, наслаждавайки се на кристално чист въздух. Планината Маса образува естествен амфитеатър около Кейптаун, от платовидния й връх, който се издига на 1100 м. се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, виждат се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Ще навлезем в живописния Бо-Кап, известен като малайският район, с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. Продължаваме с панорамната обиколка на Кейптаун – законодателната столица на РЮА седалище на Националния парламент: Кампанис Гардън – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения.Целодневна екскурзия до нос Добра Надежда


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Екскурзия до нос Добра Надежда ‒ най-югозападната точка на континента и най-висо-ката на полуостров Кейп ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец". Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Пойнт минава по Атлантическото крайбрежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун – Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Най-напред ще спрем в живописния Хоут Бей, откъдето ще направим круиз до острова на тюлените с кораб с прозрачно дъно, откъдето могат да се видят гора от водорасли и богато изобилие от морски обитатели. Ще имате и свободно време на открития пазар, който предлага много сувенири. Отправяме се към плажа Боулдърс с колонията Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Ще спрем за обяд в крайбрежния ресторант Black Marlin с красива гледка към Атлантическия океан. Продъл-жаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийския и Атлантическия.Кейптаунски мюзикъл в Ричардс бистро


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 70.00BGN
Цена за дете: 70.00BGNНовогодишна вечеря


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 21:00 ч.

Включен в екскурзията.

Празничната Новогодишна вечеря ще е в африкански ресторант с много музика, маримба, огнени танци, вкусно приготвена храна и чаша шампанско в полунощ. Осигурен е трансфер до хотела в удобно за Вас време.Посещение на замъка Добра Надежда и винен тур


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Денят започва с посещение на замъка Добра Надежда – първото архитектурно наследство от европейските преселниците и най-старата колониална сграда в Южна Африка. Построена е през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която с изграждането на замъка създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди. Продължаваме към Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл ‒ Франчук ‒ Стеленбош, наричана така заради своите 130 винарски ферми. Ще спрем в Парл, за да посетим единствения в света паметник на езиците Таал, посветен на втория официален език в Южна Африка – африканс. Той е издигнат през 1975 г. в чест на 50-та годишнина от признаването му за самостоятелен език. Оттук се открива красива гледка към долината Парл. След това ще направим дегустация на 5 вида вино с различни сирена във фермата Феървю. Тя е една от най-старите ферми (1693 г) и е заобиколена от много красива природа. После се отправяме към фермата за крокодили Ле Боньор, където под сенките на дърветата ще се насладим на пикник обяд с бутилка вино. След хубавия обяд и почивка продължаваме към следващия град Франчук (френското ъгълче), където ще имате възможност да се потопите в атмосферата на това типично провинциално френско селище и да снимате паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук. Ще спрем за снимки и пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома затвор, където лидерът против апартеида е прекарал последните 14 месеца преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Отправяме се към следващата ферма Бабилонстьорен, където ще дегустираме 5 вида вино и 3 вида зехтин с различен хляб. Продължаваме за Стеленбош – градът на дъбовете, вторият, създаден след Кейптаун, типично бурски (африкански), със запазена архитектура от 18 век и много зеленина. Привечер се връщаме в Кейптаун.Целодневно сафари по суша и вода в Чобе


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Целодневно сафари по суша и вода. Сутринта тръгваме за сафари с открити джипове в търсене на Голямата петорка (BIG 5) – лъв, слон, бивол, леопард и носорог, най-трудните за ловуване животни. Връщаме се в лоджа за обяд. След това се отправяме към река Чобе, за да направим сафари по вода и да наблюдаваме от корабчето дивите животни, които обитават крайбрежието на реката.Сафари по изгрев слънце


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 6:00 ч.

Цена за възрастен: 95.00BGN
Цена за дете: 95.00BGNПосещение на Водопада Виктория и Круиз към залеза


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Тръгваме за Зимбабве, за да разгледаме Водопада Виктория – обект на ЮНЕСКО, едно от Седемте природни чудеса на света и една от най-голямите географски забележителности на Африка. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал, и му дава името на своята кралица Виктория. Водопадът е разположен на река Замбези, на 1100 м надморска височина, на границата между Замбия и Зимбабве, а територията около него обхваща два национални парка. Размерите на водопада са впечатляващи – широк е 1,7 км и е висок между 90 и 107 м. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим", защото от десетки километри разстояние се вижда облак мъгла над водопада. Спокойно течащата, разлята около безброй острови ленива река неочаквано се хвърля в тясната дълга пропаст на каньона, за да продължи пак така спокойна и пълноводна по пътя си на изток през Централноафриканското плато към Индийския океан. Всяка минута от високите отвесни скали се изсипват 500 млн. литра вода на дълбочина 100 м., превръщайки я за миг в бучаща стихия, а от буйно разпенената вода се издигат пръски до 400 м . височина, създавайки впечатление за дим. От страната на Зимбабве гледката е най-красива и в цялото си величие – по дължина 1,200 метра се наблюдава този неповторим природен спектакъл.  След като се настаним в хотела - свободно време. По-късно ще направим "Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ще се докоснем до мига на невероятния африкански залез и червените вълни.  Нощувка.Екскурзия до Ливингстън и вечеря в ресторант Бома


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Програмата за деня включва екскурзия до Ливингстън, Замбия и Ви се предоставя възможност да се включите в различни интересни допълнителни турове и дейности от страната на Замбия. Пътят ни минава по моста над река Замбези при Водопада Виктория, който свързва двете съседни страни. Той е рожба на Сесил Джон Родс – първият Министър председател на Южна Африка. Неговата грандиозна идея била да свърже Кайро с Кейптаун. Мостът сам по себе си е голяма историческа и инженерна забележителност. Той е проектиран и изработен на части в Англия, транспортиран е по вода до Мозамбик, а оттам до Замбия – по новопостроената железница.  Построен за 14 месеца и е открит на 12.09.1905 г. от Джордж Дарвин, синът на Чарлз Дарвин, председател на Асоциацията на научните работници по това време в Англия. Този мост, дълъг 198 м, днес е не само единствената връзка между  Замбия и Зимбабве, но и място за много атракции като скачане с бънджи от 128 метра, пътуване с влак от времето на парните локомотиви, предоставя възможност да се види водопада от друг ъгъл и да се посети Ливигстън. Веднага след митническите формалности, тези, които желаят, могат да видят водопада от страната на Замбия, а останалите да прекарат времето си на местния пазар и след това всички ще посетят селището и музея на Дейвид Ливингстън. Тези от Вас, които са планирали различни дейности от страната на Замбия могат да направят  полет с хеликоптер 12-13 мин.  или делтапланер 15 мин., плуване на ръба на водопада в „дяволския басейн“, скок с бънджи от моста над река Замбези, сафари на гърба на слон, разходка с лъвовете или комбиниран тур: сафари на гърба на слон и разходка с лъвовете.

Връщане в хотела в Зимбабве. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопим в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание сангома (народен лечител-гадател) може да Ви предскаже бъдещето. Дълбоко в сърцето на Африка е жива традицията за лекуване и гадаене, която е неразривна част от африканската култура и продължава да бъде уважавана както преди хиляди години. Необикновените умения на сангомите или шаманите са почитана алтернатива на съвременната медицина, а предсказанията им са удивително точни. Изчислено е, че днес има около 200 000 такива гадатели, които помагат на 84% от населението.Посещение на културното селище Леседи


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Включен в екскурзията.

Вечеря в ресторант “Карнивор” с богат избор от екзотични меса на сабя от крокодил, куду, щраус, свинско, телешко, пилешко, риба, салати, екзотични сосове и местния коктейл “Дава” (коктейлът и напитките сe заплащат). Яжте докато можете, а след това свалете знамето!Разглеждане на Претория


Ден и час на провеждане:

на 11 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето.Разглеждане на района Сендтън, площад Мандела и вечеря в ресторант Карнивор


Ден и час на провеждане:

на 11 -тия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Включен в екскурзията.

При изгрев слънце посещение на водопада Виктория – ще наблюдавате как изливащата се от 130 м огромната водна маса с дължина 1200 м пада в дълбоката бездна с мощна сила и тътен, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим" (входът за парка се заплаща на място ‒ $30).Kings in Cape , КЕЙПТАУН, ЮЖНА АФРИКА


Kings in Cape е бутиков викториански хотел в Кейптаун с изключително удобно разположение на 5 минути от крайбрежния булевард "Виктория и Алфред Уотърфронт". В близост до хотела можете да откриете много магазини, заведения и др.

Удобства и услуги:

На разположение на гостите са рецепция, банкомат, сейф на рецепция, съхранение на багаж, пране, химическо чистене, ресторант с ястия и музика от Етиопия, бар, нощен клуб.

Стаите:

Гостите на хотела се настаняват в 20 стаи, оборудвани с климатик, телевизор, телефон, кана за кафе и чай, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


Chobe Safari Lodge , ЧОБЕ, БОТСВАНА


Chobe Safari Lodge се намира на брега на река Чобе в Ботсвана в националния парк Чобе, в близост до мястото, където се срещат границите меджу Ботсвана, Зимбабве, Замбия и Намибия.

Удобства и услуги:

На разположение на гостите са ресторант на открито, бар, интернет-кафе, басейн, салон за красота, магазин за сувенири, рецепция, пране, химическо чистене, рум сервиз.

Стаите:

Комплексът разполага с 68 помещения за настаняване, вкато всяка стая е индивидуално декорирана с типични африкански елементи. Оборудвани са с климатик, телевизор, телефон, вентилатор, кана за чай и кафе, сейф, самостоятелна баня с вана и душ. Някои стаи имат тераси с изглед към реката.

Интернет:

Безплатен безчижен интернет в общите части.


Kingdom Hotel Victoria falls , СЕВЕРЕН МАТАБЕЛЕЛАНД, ЗИМБАБВЕ


Хотелът:

Хотелът е в непосредствена близост до водопада Виктория в Зимбабве. На територията му се намират три външни басейна, няколко ресторанта, четири бара, един от които е мокър, спа, 24-часов румсървиз.

Стаи:

Разполага с 294 стаи. Всяка от тях е обзаведена със: сателитна телевизия, климатик, сешоар, кафемашина, сейф, телефон.

Интернет:

Безплатен Wi-fi в стаите и общите части.


aha Lesedi , ЛЕСЕДИ, ЮЖНА АФРИКА


Лоджът е част от културното селище Леседи.

Удобства и услуги:

Ресторант, бар, градина, рецепция, магазин за сувенири, съхранение на багаж, сейф на рецепция, пране.

Стаите:

Лоджът разполага с 38 къщички, индивидуално обзаведени в традиционен стил, с автентични елементи от културите на местните племена. Стаите са ободудвани с климатик, телевизор, таванен вентилатор, сешоар, кана за кафе и чай. Почистват се всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет и общите части.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети с включени летищни такси София – Доха – Кейптаун / Йоханесбург – Доха – София

 • Самолетен билет с включени летищни такси Кейптаун – Йоханесбург;

 • Самолетни билети с включени летищни такси Йоханесбург – Водопада Виктория – Йоханесбург;

 • 9 нощувки в хотели 4*;

 • 9 закуски, 4 обяда, 6 вечери и Новогодишна вечеря в традиционен ресторант с жива музика;

 • Всички трансфери, екскурзии, сафарита и входни такси за посещаваните обекти:

 • панорамна обиколка на Кейптаун и вечеря в крайбрежен ресторант;

 • екскурзия до нос Добра Надежда с обяд, круиз из залива на тюлените, посещение на колония пингвини и изкачване с лифт до фара;

 • празнична Новогодишна вечеря;

 • посещение на замъка Добра Надежда, винен тур и пикник обяд;

 • целодневно сафари по суша и вода в Националния парк „Чобе”, Ботствана с обяд;

 • посещение на Водопада Виктория, Замбия и „Круиз към залеза” по река Замбези;

 • екскурзия до Ливингстън и вечеря в ресторант „Бома”;

 • посещение на Леседи - програма с музика, танци и вечеря бюфет;

 • обяд в ресторант Карнивор

 • панорамна обиколка на Претория с посещение на музея Крюгер;

 • разглеждане на района „Сендтън“ и площад „Мандела“ в Йоханесбург

 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.;

 • Водач-преводач от фирмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Допълнително се заплащат с доплащането:

- Виза за РЮА - 68 лв.

- По желание, круиз из залива на Доха с вечеря на кораба (при мин. 15 човека) – 157 лв.

- По желание, Кейптаунски мюзикъл и вечеря бюфет – R 550 / 70 лв.

- По желание, сутрeшно сафари в Чобе – $ 55 / 95 лв.

- Такса на летището в Зимбабве $ 50 / 86 лв;

- Лица над 70 години доплащат за медицинска застраховка 24 лв.;

- По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване. Стойността ѝ е от 2,5% до 1,5% от цената.

 

Допълнително се заплащат на място:

- Визи: за Зимбабве - $ 45 и еднодневна за Замбия - $ 20

- Кабинков лифт до планината Маса – R 260;

- По желание, Ботаническите градини Кирстенбош, по желание – R 60;

- По желание, дейности на Водопада Виктория, които се заявяват с доплащането.

- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо $ 50;

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване ‒ аванс от 1500 лв., личната карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 07.07.18) и минимум 4 свободни страници; 4 цветни фотографии 3 х 4 см.

 • До 05.10.2017– доплащане 2500 лв. и попълнен формуляр с лични данни, необходими за визите.

 • До 06.11.2017 – пълно плащане.

Визов режим:

 • РЮА – необходима е виза, която се получава от посолството на РЮА в София на адрес: ул. „Шипка“ 7. Агенцията оказва съдействие да се подготвят необходимите документи без допълнителна такса, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично.

 • Зимбабве и Замбия – необходимо е пътуващите да притежават предварително разрешително за виза, която се полага и заплаща при пристигане на летището.

Информация:

 • Ваксинации не са необходими.

 • Цената е при 20 туристи.

 • Срок за уведомяване за осъществяване пътуването: 06.11.2017

 • Цените са при курс 10 ранда = 1.11 лв. При промяна на валутния курс на ранда към лева с повече от 3% цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.

 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.

 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Заплатена премия не се възстановява.