Индокитай: Виетнам - Лаос - Камбоджа - Тайланд

ВИЕТНАМ - ХО ШИ МИН, ХОЙ АН, ХЮЕ, ХАНОЙ
ЛАОС - ЛУАНГ ПРАБАНГ
КАМБОДЖА - СИЕМ РИЙП
ТАЙЛАНД - БАНКОК


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 423

Цена от 0 лв

Пътешествието до тези четири страни ще Ви представи различните лица на Индокитай неговите най-забележителните творения, архитектурни комплекси, исторически паметници и богата история.  Ще Ви срещне със сърдечни и любезни хора, уповаващи се на уважението и будизма.

Виетнам – страната на изумрудения дракон. Земя на необикновена природна красота и хиляди островчета. Ще посетим  Хо Ши Мин – столицата на френски Индокитай, очарователния Хой Ан, императорската столица Хюе с Розовия забранен град и днешната столица – Ханой. Ще узнаем за цивилизацията Чам, ще минем през прохода с живописното име „Море от облаци” – най-красивата част на Виетнам, който я разделя на Северен и Южен и ще се насладим на круиз из живописния залив Халонг.

Лаос – просто красив. Малка, спокойна страна, далеч от модернизацията, заключена между пет държави, с недокосната и запазена природа, покрита с тропически гори, разнообразна флора и фауна. Ще останете пленени от сгушения в джунглата Луанг Прабанг – старата столица на Лаос, резиденция на краля и обиталище на Бога, приютил десетки манастири.

Камбоджа – кралството на чудесата. Ярка, удивителна и самобитна страна с древна история и богата култура, едно от малкото места в света, където човек може да открие загубени в джунг-лата храмове, обвити от гъста тропическа растителност. Изумление предизвиква древният Ангкор – един от шедьоврите на световната архитектура, главен културен и религиозен център на някога могъщата Ангкорска империя.

Тайланд – страната на усмивките. Най-свободната страна, или както името й на тайски под-сказва „Земя на свободата“, която никонга не е била колонизирана.  Ще видите символите на Банкок: Гранд Палас – най-красивят дворец в страната, Храма на Изумрудения Буда с най-святото изображение на Буда, изваяно от единствен кристал и Храма на зората – една от визитките на „Града на ангелите“. 

 13.11.2017-пн.   1 ден.   София → Доха

В 12:15 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха 18:05 ч.

 

14.11.2017-вт.   2 ден.   Доха   Хо Ши Мин

В 02:20  полет  QR 970 от Доха. Кацане в Хо Ши Мин в 13:25 ч.

Хо Ши Мин, наричан от местните жители все още Сайгон, носи името на река Сайгон, върху която е разположен и се намира северно от делтата на река Меконг. Първоначалното му име е било Прей Нокор, в следангкорския период е бил най-голямото пристанище на Камбоджа, от 1887 г. до 1901 г. е столица на Френски Индокитай, а от 1955 г. до 1975 г. – столица на Южен Виетнам. Днес той е най-големият град в страната, главен икономически, търговски и културен център.

Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Хотелът е разположен в близост до централния пазар „Бен Тан“.  Нощувка.

 

15.11.2017-ср.  3 ден. Хо Ши Мин (закуска)

Закуска. Разглеждане на Храма на изумрудения император – най-красивият храм в града, посве-тен на Небесния крал. Обиколка на Хо Ши Мин: посещение на Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975г.). Продължаваме към центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта, построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща, проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти. Посещение на Музея на войната, където ще видите експонати от войните с Франция и САЩ и ще се зпознаете с историята на съпротивата в страната.

Свободно време. *По желание, круиз по река Сайгон с вечеря под звуците на жива музика и изглед към нощния град. Нощувка.

 

16.11.2017-чт.  4 ден.  Хо Ши Мин Дананг – Хой Ан (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до летището. Полет VN 124 за Дананг в 11:30, пристигане в 12:50. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Хой Ан (ЮНЕСКО) е един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът - важно пристанище по пътя на коприната и търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието неследство се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разположен на няколко километра от стария град.  Разглеждане на стария град – покрития японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг; музея Са Хюн с експонати от най-ранната история на Хой Ан; китайския квартал със старинни къщи на търговци, параклиса на семейство Тран, построен преди 200 години в чест на техните предци, Китайският храм, построен от китайските кланове през 1690 г. и посветен на богинята на морето Тиен Хау – покровителка на моряците и рибарите, и колоритния пазар. Целият град е буквално един огромен пазар улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. Нощувка.

 

17.11.2017-пт. 5 ден. Хой Ан Хюе (закуска)

Закуска. 09:30 тръгване за Хюе. Разглеждане на музея Чам с колекция от скулптури на циви-лизацията Чампа, чиято столица е бил Дананг в периода 875–1000 г.; Продължаване през прохода Хай Ван, който географски разделя страната на Северен и Южен Виетнам. Изкачваме се към неговата най-висока част, която винаги е обгърната от облаци и носи поетическото име „Море и облаци“, след което се спускаме към живопис-ното рибарско селце Ланг Ко. Пристигане в Хюе (ЮНЕСКО) – старата столица на императорите от династията Нгуен. И днес Хюе е уникален град и интелектуална столица на страната с 12 университета, тихи и спокойни улици, колониални къщи и вили с градини и пагоди, разположени около Парфюмената река. Разглеждане на Забранения розов град с цитаделата, откъдето 13 императори от династията Нгуен са управлявали страната от 1802 до 1945г. Изграждането ѝ започва по времето на Гиа Лонг, 1-ят император на династията Нгуен и завършва по времето на император Мин Манг като отема 27 години. Построена е по модел на Забраненият град в Пекин с труда на 10000 души и представлява 10-километров правоъгълен град със защитни стени, високи 6,6 м. и широки 21 м., обграден от сложна система от водни канали, които служили не само за защита, но и като воден път към него. В Императорския град се влиза през 10 входа, а самият той се състои от две основни части: цитаделата, която служила за защита на дворците вътре, и забраненият град Ту Кам Тан, в който живеел и работел императорът и неговото семейство. *По желание, вечеря „Императорски банкет”, пресъздаващ културните и кулинарни традиции и изискани ястия на отминала епоха – 89 лв. Нощувка.

 

18.11.2017-сб.  6 ден.  Хюе Ханой (закуска, обяд)

Закуска.  08:00 разходка с лодка по Парфюмената река до 7-етажната пагода Тиен Му – най-високата във Виетнам и неофициален символ на бившата императорска столица. Посещение на

мавзолея на император Кай Дин (1885-1925г.), 12-ят император от династията Нгуен. По древна традиция, строителство на гробницата на всеки император започвало още докато императорът бил жив, а архитектурата ѝ отразявала неговия характер. Тази гробница е построена  за 11 години, тя е изключително изящна и в нея са съчетани елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури. Трансфер до летището. Полет VN 1546 за Ханой в 15:50, пристигане в 17:05. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

 

19.11.2017-нд. 7 ден. Ханой (закуска, обяд)

Закуска. Обиколка и разглеждане на Ханой: Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците и така той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Продължаваме към един от символите на Ханой – Пагодата върху стълба – храм, основан през 1049 г. от император Ли Тай То, мавзолея на Хо Ши Мин (отвън) и частната резиденция на Хо Ши Мин, построена в етностил върху дървени пилони и заобиколена от красиви градини. Продължаване към Западното езеро с будистката пагода от 6-ти век Тран Куок. Обяд в местен ресторант. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам и неговите 54 етнически групи. В уникалната му градина може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различните провинции на страната. Разходка из старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като 36-те улици на гилдиите, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия, пазара „Ханг Бе“. Посещение на водното куклено шоу – традиция от 11 век, зародила се в долината на Червената река и символизираща прогонването на злите духове, празнуване на изобилието от вода в оризовите поля; представят се исторически сцени. Нощувка.

 

20.11.2017-пн. 8 ден. Ханой залива Халонг (закуска, обяд)

Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до залива Халонг Пътуване с автобус около 3,5 ч. през плодородната долина на делтата на Червената река и наблюдаване на живота на селяните, които обработват оризовите поля, транспортират с мотоциклети животни до местните пазари и орат полята с огромни водни биволи. Кратък престой и посещение на специализиран център за производство на традиционни сувенири и посещение на фабрика за перли. Следва круиз из залива Халонг(ЮНЕСКО), изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето”. Мястото е изключително красиво;заема площ около 1500 кв. км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „куче”, „кулите”, „платноходка”, „шише за парфюм” и други. Посещение на пещерата Тиен Кунг. На корабчето се сервира обяд пресни морски дарове. Привечер връщане в Ханой. Нощувка.

 

21.11.2017-вт.  9 ден.  Ханой → Луанг Прабанг (закуска)

Закуска. Трансфер до летището. Полет QV 316 за Луанг Прабанг в 10:30, пристигане в 11:30. Посрещане и трансфер до хотела. Луанг Прабанг (ЮНЕСКО) е духовната столица на Лаос. Градът е бил столица на Кралство Лей Санг от 1353 до 1545 г., когато столицата е преместена във Виентян. Даже и тогава Луанг Прабанг остава седалище на монархическата власт. През 1694 г. кралят умира, и в последствие кралството се разпада и на три части – Луанг Прабанг, Виентян и Чампасак. Макар и отслабена, кралската власт се задържа до 1975 г., когато след царуването на 63-ма крале тя е официално разпусната. Днес Луанг Прабанг е малък град, уютен и приветлив, сврян в джунглата и труднодостъпен. Разположен е върху малко полуостровче, образувано от две реки – Меконг и вливащата се в нея Кхан. Точно заради своята изолираност, той има свое лице и подкупващо очарование. Често го описват като един от последните „Шангри Ла“ в Азия. Това е причината през 1995 г. ЮНЕСКО да го обяви за най-съхранения град в Югоизточна Азия. Свободно време за разходка из нощния пазар, предлагащ съблазнително изобилие от евтини и красиви сувенири. *По желание, вечеря в ресторанта на хотела – 40 лв.  Нощувка.

 

22.11.2017-ср.  10 ден.  Луанг Прабанг пещерите Пак У водопада Куан Си (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до пристанището. Круиз по река Меконг. Круизът ни предоставя възможност да наблюдаваме живота около реката и ежедневието на рибарите – с какви премерени движения те хвърлят мрежите си във водата и разчитат единствено на нея за своето препитание. За селата, разположени по Меконг, реката играе важна рола в живота на хората като единственото средство за транспорт и търговия. На път за пещерите спиране в селцето Бан Санг Хай, където местните хора произвеждат „лао лао“ (оризово вино). След 2 часа пристигаме до пещерите Пак У, наричаниТам Тингот местните хора. Разположени са във варовикова скала и са изпълнени с хиляди позлатени лакирани статуи на Буда с размер от няколко сантиметра до височината на човек. Те са място за поклонение на местните хора, особено около Пи Май (лаоската Нова година, през април). Обяд в ресторантТамаринд“, който се управлява от австралийка и нейният лаоски съпруг, отдадени на популяризирането на лаоската кухня. Посещение на водопада Куан Си, разположен югозападно от града. Пътят минава през живописни пейзажи, оризища и хълмове, а от някои места се открива красива гледка към река Меконг. Спиране в малко селце, дом на едно от многото етнически малцинства, чиято култура и традиции са останли непромемени в продължение на векове. При пристигане на водопада ще имате време да се насладите на красивата природа. Куанг Си е съвкупност от няколко каскадни водопада, като първият е висок 53 м. Под втората каскада има варовикова скала, която образува стъпала, в които се събира тюркоазената вода; тук може да направите освежаващо плуване. Приключенски настроените могат да се изкачат по стръмна пътечка до върха на водопада, където ги очакват зашеметяващи гледки. Наблизо е резерватът за мечки, в който живеят 23 азиатски черни мечки, спасени от бракониери. Основна причина за убиването им е използването на тяхната жлъчка в китайската медицина. Нощувка.

 

23.11.2017-чт. 11 ден.  Луанг Прабанг → Сием Рип (закуска, вечеря)

*Тези от Вас, които са ранобудни и желаят, могат да наблюдават незабравимото представление, което рано всяка сутрин, от векове насам, Луанг Прабанг дава ритуалното събиране на подаяния от будистките монаси. Върволица от стотици фигури, повечето съвсем млади момчета, боси, с дър-вени купи в ръце и оранжеви шафранени одежди мълчаливо поемат приготвените дарове – ориз и плодове. Коленичили на рогозките си, местните благоговейно ги поднасят на тези малки Буди. Под-мамени от тайнството на този ритуал, много туристи също са приготвили своите хлебни дарове.

Закуска. Разглеждане на Луанг Прабанг. Посещение на бившия Кралски дворец, превърнат в Национален музей, където ще се запознаете с историята на Лаос. Разглеждане на един от най-важните и почитани храмове в страната – Ват Сиен Тонг. Построен е като кралски храм от крал Сетатират през 1560 г. и е служил като такъв до 1975 г. – тук са коронясани всички крале на Лаос. Наричат го „Златният храм” заради позлатените му врати. Трансфер до летището. Полет до Сием Риппреддверието към Ангкор, столица на могъщата кхмерска империя и символ на нейните слава и величие. Почти 6 века (9-15 век) цивилизацията на Ангкор е доминирала в цяла Югоизточ-на Азия, а в периода на разцвет населението ѝ е било повече от 1 млн. души. През 1431 г. този богат и процъфтяващ град е разрушен от войските на Сиам и постепенно е погълнат от джунглата докато през 1861 г. френският ботаник Андре Муо го преоткрива. И до днес е загадка как този огромен комплекс е бил построен – без съвременна техника, без цимент. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря с програма апсара танци – класическите танци на Камбоджа, които пресъздават кхмерските митовe и религиозни традиции така, както са изобразени върху Ангкор. Нощувка.

 

24.11.2016-пт. 12 ден.  Сием Рип (закуска)

Закуска. Пътешествието в царството на кхмерите започва с великия град Ангкор Том – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Ще влезем през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, а всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – богът на добротата и милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокаженият крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Предвидено е време за обяд (не е включен). Разглеждане на така наречения „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули. Разглеждането завършва с Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен вър-ху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен рели-гиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурия-варман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от остана-лите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообраз-на пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на бого-вете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сце-ни от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара укра-сяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват при изгрев и залез, когато слънче-вите лъчи падат върху тях. *По желание полет с хеликоптер над Ангкор Ват – 340 лв. Нощувка.

 

25.11.2017-сб.  13 ден. Сием Рип Банкок (закуска)

Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и един от най-значителните резервоари на нашата планета (по време на дъждовния сезон размерът му се увеличава до 4 пъти). Пътуване през традиционни кхмерски селища и разходка с лодка до някое от плаващите селца, където ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, учениците се придвижват с малки гребни лодки, а прасета и други животни се отглеждат в наколни жилища *В зависимост от нивото на водата се посещава Кампонг Флук, Кампонг Клеанг или Чонг Книс. Трансфер до летището. Полет за Банкок. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. *По желание вечеря в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси – 75 лв. Нощувка.

 

26.11.2017-нд. 14 ден. Банкок (закуска,  обяд, вечеря)

Закуска. Обиколка и разглеждане на Банкок: Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма Ват Арун – един от най-очарователните храмове не само заради местополо-жението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората  се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порце-лан. Обяд в крайбрежен ресторант. Връщане в хотела. До 18:00 ч. свободно време. Освобождаване на стаите. Вечерен тур „ Азиатик ривърфронт“ – посещение на новия комплекс на брега на река Чао Прая със зона от над 40 расторанти, кафенета, развлекателен комплекс и търговска част от 1500 бутика, нощен базар и мол; вкусна тайландска вечеря и спектакъл „Калипсо Кабаре“ (шоу програма на травестити). Трансфер до летището.

 

27.11.2017-пн. 15 ден.  Банкок Доха София

В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок. Кацане в Доха 05:25 ч.

В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 11:15 ч.

Индокитай: Виетнам - Лаос - Камбоджа - Тайланд

в двойна стая

в единична стая

3-то легло в двойна стая

дете под 12 г. с 2-ма възрастни

5997 лв. 5877 лв.

6857 лв. 6737 лв.

5920 лв. 5800 лв.

5503 лв. 5383 лв.

 
Отсъпка при записване и плащане до 15.05.2017!

Обиколка на Доха


Ден и час на провеждане:

на 1 -вия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 87.00BGN
Цена за дете: 87.00BGNРазглеждане на Хо Ши Мин


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на Храма на изумрудения император – най-красивият храм в града, посве-тен на Небесния крал. Обиколка на Хо Ши Мин: посещение на Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975г.). Продължаваме към центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта, построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща, проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти. Посещение на Музея на войната, където ще видите експонати от войните с Франция и САЩ и ще се зпознаете с историята на съпротивата в страната.Круиз с вечеря по река Сайгон


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 106.00BGN
Цена за дете: 106.00BGN

По желание, круиз по река Сайгон с вечеря под звуците на жива музика и изглед към нощния град.Разглеждане на Хой Ан


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Хой Ан (ЮНЕСКО) е един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът - важно пристанище по пътя на коприната и търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието неследство се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разположен на няколко километра от стария град.  Разглеждане на стария град – покрития японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг; музея Са Хюн с експонати от най-ранната история на Хой Ан; китайския квартал със старинни къщи на търговци, параклиса на семейство Тран, построен преди 200 години в чест на техните предци, Китайският храм, построен от китайските кланове през 1690 г. и посветен на богинята на морето Тиен Хау – покровителка на моряците и рибарите, и колоритния пазар. Целият град е буквално един огромен пазар улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др.Посещение на Мраморната планина и музея Чам


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 12:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на музея Чам с колекция от скулптури на циви-лизацията Чампа, чиято столица е бил Дананг в периода 875–1000 г.; Продължаване през прохода Хай Ван, който географски разделя страната на Северен и Южен Виетнам. Изкачваме се към неговата най-висока част, която винаги е обгърната от облаци и носи поетическото име „Море и облаци“, след което се спускаме към живопис-ното рибарско селце Ланг Ко. Пристигане в Хюе (ЮНЕСКО) – старата столица на императорите от династията Нгуен. И днес Хюе е уникален град и интелектуална столица на страната с 12 университета, тихи и спокойни улици, колониални къщи и вили с градини и пагоди, разположени около Парфюмената река. Разглеждане на Забранения розов град с цитаделата, откъдето 13 императори от династията Нгуен са управлявали страната от 1802 до 1945г. Изграждането ѝ започва по времето на Гиа Лонг, 1-ят император на династията Нгуен и завършва по времето на император Мин Манг като отема 27 години. Построена е по модел на Забраненият град в Пекин с труда на 10000 души и представлява 10-километров правоъгълен град със защитни стени, високи 6,6 м. и широки 21 м., обграден от сложна система от водни канали, които служили не само за защита, но и като воден път към него. В Императорския град се влиза през 10 входа, а самият той се състои от две основни части: цитаделата, която служила за защита на дворците вътре, и забраненият град Ту Кам Тан, в който живеел и работел императорът и неговото семейство.Императорски банкет


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 89.00BGN
Цена за дете: 89.00BGN

По желание, вечеря „Императорски банкет”, пресъздаващ културните и кулинарни традиции и изискани ястия на отминала епоха.Разглеждане на Хюе


Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

08:00 разходка с лодка по Парфюмената река до 7-етажната пагода Тиен Му – най-високата във Виетнам и неофициален символ на бившата императорска столица. Посещение на мавзолея на император Кай Дин (1885-1925г.), 12-ят император от династията Нгуен. По древна традиция, строителство на гробницата на всеки император започвало още докато императорът бил жив, а архитектурата ѝ отразявала неговия характер. Тази гробница е построена  за 11 години, тя е изключително изящна и в нея са съчетани елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури.Разглеждане на Ханой и посещение на водното куклено шоу


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Обиколка и разглеждане на Ханой: Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците и така той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Продължаваме към един от символите на Ханой – Пагодата върху стълба – храм, основан през 1049 г. от император Ли Тай То, мавзолея на Хо Ши Мин (отвън) и частната резиденция на Хо Ши Мин, построена в етностил върху дървени пилони и заобиколена от красиви градини. Продължаване към Западното езеро с будистката пагода от 6-ти век Тран Куок. Обяд в местен ресторант. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам и неговите 54 етнически групи. В уникалната му градина може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различните провинции на страната. Разходка из старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като 36-те улици на гилдиите, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия, пазара „Ханг Бе“. Посещение на водното куклено шоу – традиция от 11 век, зародила се в долината на Червената река и символизираща прогонването на злите духове, празнуване на изобилието от вода в оризовите поля; представят се исторически сцени.Целодневна екскурзия до залива Халонг


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Целодневна екскурзия с обяд до залива Халонг Пътуване с автобус около 3,5 ч. през плодородната долина на делтата на Червената река и наблюдаване на живота на селяните, които обработват оризовите поля, транспортират с мотоциклети животни до местните пазари и орат полята с огромни водни биволи. Кратък престой и посещение на специализиран център за производство на традиционни сувенири и посещение на фабрика за перли. Следва круиз из залива Халонг(ЮНЕСКО), изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето”. Мястото е изключително красиво;заема площ около 1500 кв. км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „куче”, „кулите”, „платноходка”, „шише за парфюм” и други. Посещение на пещерата Тиен Кунг. На корабчето се сервира обяд пресни морски дарове. Привечер връщане в Ханой.Вечеря в ресторанта на Parasol Blanc


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 40.00BGN
Цена за дете: 40.00BGN

По желание, вечеря в ресторанта на хотела.Круиз по река Меконг до пещерите Пак У и водопадите Куан Си


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Круиз по река Меконг. Круизът ни предоставя възможност да наблюдаваме живота около реката и ежедневието на рибарите – с какви премерени движения те хвърлят мрежите си във водата и разчитат единствено на нея за своето препитание. За селата, разположени по Меконг, реката играе важна рола в живота на хората като единственото средство за транспорт и търговия. На път за пещерите спиране в селцето Бан Санг Хай, където местните хора произвеждат „лао лао“ (оризово вино). След 2 часа пристигаме до пещерите Пак У, наричаниТам Тингот местните хора. Разположени са във варовикова скала и са изпълнени с хиляди позлатени лакирани статуи на Буда с размер от няколко сантиметра до височината на човек. Те са място за поклонение на местните хора, особено около Пи Май (лаоската Нова година, през април). Обяд в ресторантТамаринд“, който се управлява от австралийка и нейния лаоски съпруг, отдадени на популяризирането на лаоската кухня. Посещение на водопада Куан Си, разположен югозападно от града. Пътят минава през живописни пейзажи, оризища и хълмове, а от някои места се открива красива гледка към река Меконг. Спиране в малко селце, дом на едно от многото етнически малцинства, чиято култура и традиции са останли непромемени в продължение на векове. При пристигане на водопада ще имате време да се насладите на красивата природа. Куанг Си е съвкупност от няколко каскадни водопада, като първият е висок 53 м. Под втората каскада има варовикова скала, която образува стъпала, в които се събира тюркоазената вода; тук може да направите освежаващо плуване. Приключенски настроените могат да се изкачат по стръмна пътечка до върха на водопада, където ги очакват зашеметяващи гледки. Наблизо е резерватът за мечки, в който живеят 23 азиатски черни мечки, спасени от бракониери. Основна причина за убиването им е използването на тяхната жлъчка в китайската медицина.Разглеждане на Луанг Прабанг


Ден и час на провеждане:

на 11 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Тези от Вас, които са ранобудни и желаят, могат да наблюдават незабравимото представление, което рано всяка сутрин, от векове насам, Луанг Прабанг дава ритуалното събиране на подаяния от будистките монаси. Върволица от стотици фигури, повечето съвсем млади момчета, боси, с дър-вени купи в ръце и оранжеви шафранени одежди мълчаливо поемат приготвените дарове – ориз и плодове. Коленичили на рогозките си, местните благоговейно ги поднасят на тези малки Буди. Подмамени от тайнството на този ритуал, много туристи също са приготвили своите хлебни дарове.

Закуска. Разглеждане на Луанг Прабанг. Посещение на бившия Кралски дворец, превърнат в Национален музей, където ще се запознаете с историята на Лаос. Разглеждане на един от най-важните и почитани храмове в страната – Ват Сиен Тонг. Построен е като кралски храм от крал Сетатират през 1560 г. и е служил като такъв до 1975 г. – тук са коронясани всички крале на Лаос. Наричат го „Златният храм” заради позлатените му врати.Вечеря с апсара танци


Ден и час на провеждане:

на 11 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Включен в екскурзията.

Вечеря с програма апсара танци – класическите танци на Камбоджа, които пресъздават кхмерските митовe и религиозни традиции така, както са изобразени върху Ангкор.Посещение на Ангкор Том, Та Пром и Ангкор Ват


Ден и час на провеждане:

на 12 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Пътешествието в царството на кхмерите започва с великия град Ангкор Том – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Ще влезем през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, а всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – богът на добротата и милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокаженият крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Предвидено е време за обяд (не е включен). Разглеждане на така наречения „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули. Разглеждането завършва с Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен вър-ху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен рели-гиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурия-варман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от остана-лите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообраз-на пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на бого-вете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сце-ни от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара укра-сяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват при изгрев и залез, когато слънче-вите лъчи падат върху тях.Полет с хеликоптер над Ангкор Ват


Ден и час на провеждане:

на 12 -тия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Цена за възрастен: 340.00BGN
Цена за дете: 340.00BGN

По желание полет с хеликоптер над Ангкор Ват.Екскурзия до езерото Тонле Сап


Ден и час на провеждане:

на 13 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Екскурзия до езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и един от най-значителните резервоари на нашата планета (по време на дъждовния сезон размерът му се увеличава до 4 пъти). Пътуване през традиционни кхмерски селища и разходка с лодка до някое от плаващите селца, където ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, учениците се придвижват с малки гребни лодки, а прасета и други животни се отглеждат в наколни жилища *В зависимост от нивото на водата се посещава Кампонг Флук, Кампонг Клеанг или Чонг Книс.Вечеря в Байоки Скай ресторант


Ден и час на провеждане:

на 13 -тия ден от екскурзията в 19:00 ч.

Цена за възрастен: 75.00BGN
Цена за дете: 75.00BGN

По желание вечеря в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси.Разглеждане на Банкок, посещение на Гранд Палас и Храма на зората


Ден и час на провеждане:

на 14 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на Банкок и посещение на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма Ват Арун – един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората  се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Обяд в крайбрежен ресторант. Връщане в хотела. До 18:00 ч. свободно време. Освобождаване на стаите. Вечерен тур „Азиатик ривърфронт“ – посещение на новия комплекс на брега на река Чао Прая със зона от над 40 расторанти, кафенета, възможности за развлечение и търговска част от 1500 бутика, нощен базар и мол, с вкусна тайландска вечеря и спектакъл „Калипсо Кабаре“.Посещение на Азиатик ривърфронт с вечеря и Калипсо кабаре


Ден и час на провеждане:

на 14 -тия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Включен в екскурзията.Le Duy Hotel , ХО ШИ МИН, ВИЕТНАМ


Хотелът:

Разположен е в близост до центъра на Хо Ши Мин, на 5 минути от централния пазар Бен Тан.

Удобства и услуги:

Ресторанти, бар, СПА, тераса на покрива, сейф на рецепция, съхранение на багаж, пране, химическо чистене.

Стаите:

Стандартните стаи са с размер 25-27 кв. м., оборудвани са с телевизор, телефон, бюро, минибар, климатик, самостоятелна баня със сешоар и тоалетни принадлежности, кана за кафе и чай, сейф. Предоставя се безплатна бутилирана вода, почистването е всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.


Hoi An Silk Village , ХОЙ АН, ВИЕТНАМ


Хотелът е разположен в близост до основните забележителности на Хой Ан.

Удобства и услуги:

Хотелът разполага с два ресторанта, бар, кафене, басейн, СПА център и прекрасна градина. На разположение са денонощна рецепция, пране, химическо чистене и съхранение на багаж.

Стаите:

Стандартните стаи са с размер 48 кв.м. и имат собствена тераса. Снабдени са с телефон, телевизор, минибар, климатик, кана за чай и кафе, бюро, сейф, детектор за дим, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности, сешоар, халати и чехли. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.


Park View , ХЮЕ, ВИЕТНАМ


Park View е стилен четиризвезден хотел в Хюе,  в близост до търговски и туристически обекти. Разполага със 119 комфортни и посторни стаи, умело съчетаващи елементи от източната и западната култури. За изхранването на гостите се грижат 3 ресторанта, 2 бара и кафене и рум сервиз. 

Удобства и услуги в хотела:
Басейн, фитнес център, СПА и разкрасяващи процедури, бизнес център, градина, асансьор, денонощна рецепция, пране и гладене, съхранение на багаж, сейф на рецепция, обособени зони за пушачи.

Стаите:
Стаите са разделени в 5 различни категории, като размерите им са от 29 до 72 кв.м. Стандартните стаи имат изглед към града. Оборудвани са с климатик, телефон, сейф с електронно заключване, кана за чай и кафе, телевизор с кабелни канали, минибар, гардероб, тераса или голям прозорец, работно бюро, баня с вана и душ. За удобство в стаите се предоставят минерална вода, кимоно, чехли, сешоар и тоалетни принадлежности. 

Интернет:
Безплатен Wi-fi в общите части и стаите.

 

 


Adamas , ХАНОЙ, ВИЕТНАМ


Хотелът е разположен на кратко разстояние от основните забележителност на Ханой. В близост има пазари, ресторанти, кафенета и магазини.

Удобства и услуги:

Ресторант. бар, СПА, денонощна рецепция, пране, химическо чистене, сейф, съхранение на багаж, тераса на покрива.

Стаите:

Стандартните стаи имат изглед към езерото, кухненски бокс с хладилник и самостоятелна баня с тоалетни принадлежности и сешоар. Оборудвани са с климатик, сейф, кана за кафе и чай, минибар, телевизор, телефон, бюро. Почистването е всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен и кабелен в стаите и общите части.

 


Parasol Blanc Hotel , ЛУАНГ ПРАБАНГ, ЛАОС


Хотелът:

Разположен е в близост до основните забележителности на Луанг Прабанг, на 10 минути разстояние от нощния пазар.

Удобства и услуги:

Ресторант, бар, рум сервиз, градина, тераса, денонощна рецепция, съхранение на багаж, пране и химическо чистене, обособени зони за пушачи.

Стаите:

Стаите от категория Superior са с големина 38 кв. м., оборудвани са с телефон, телевизор, климатик, минибар, кана за чай и кафе, сейф, собствена тераса, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности и сешоар, халати, чехли, безплатна бутилирана вода. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


Somadevi Angkor Boutique & Resort , СИЕМ РИЙП, КАМБОДЖА


Somadevi Angkor Boutique & Resort е лусозен петзвезден комплекс в сърцето на Сием Рийп. Построен е през 2012 г. Намира се на 15 минути от летището, в близост до магазини, ресторанти и развлечения и само на 7 км от емблематичния храмов комплекс Ангкор Ват.

Удобства и услуги:

Ресторант-тераса на покрива, снек бар, басейн, бар при басейна, денонощна рецепция, фитнес център, СПА, масажи, компютърна станция, пране, химическо чистене, асансьор, сейф на рецепция.

Интернет:

Безплатен Wi-fi в стаите и общите части.

Стаите:

Стаите от типa Executive Deluxe са с размер 41 кв.м, с елегантен и модерен облик. Всяка има собствена тераса и самостоятелна баня с вана и душ. Стаите са оборудвани с климатик, минибар, сейф, телевизор, телефон, бюро, кана за чай и кафе. Предоставят чехли, халати, тоалетни принадлежности и бутилирана вода. Почистването е ежедневно.


Royal Princess Larn Luang , БАНКОК, ТАЙЛАНД


Хотелът се намира в централната част на Банкок, на 2 километра от Гранд палас.

Удобства и услуги:

4 ресторанта, бар, басейн, рум сервиз, СПА, градина, денонощна рецепция, сейф на рецепция, пране, химическо чистене, банкомат.

Стаите:

Хотелът разполага със 167 стаи за настаняване, оборудвани с климатик, телевизор, телефон, бюро, минибар, кана за чай и кафе, сейф, ютия, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности, сешоар, чехли. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


Виетнам: 
Часова зона: UTC +7
Валута: виетнамски донг (VND)
Електричество: 220 V/50 Hz

Камбоджа:
Часова зона: UTC +7
Валута: камбоджански риел (KHR)
Електричество: 220V

Лаос:
Часова зона: UTC +7
Валута: кип (LAK)
Електричество: 220V

Тайланд:
Часова зона: UTC +7
Валута: тайландски бат (THB)
Електричество: 220V

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети с включени такси София – Доха – Хо Ши Мин / Банкок – Доха – София;
 • Самолетен билет с включени такси  Хо Ши Мин – Дананг;
 • Самолетен билет с включени такси  Хюе – Ханой;
 • Самолетен билет с включени такси Ханой - Луанг Прабанг;
 • Самолетен билет с включени такси Луанг Прабанг – Сиием Рип;
 • Самолетен билет с включени такси Сием Рип – Банкок;
 • 12.5 нощувки, 11 закуски, 6 обяда, 2 вечери;
 • Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата: 
 • посещение на Музея на войната и разглеждане на Хо Ши Мин;
 • посещение на Сградата на обединението в Хо Ши Мин, обяд и разглеждане на Хой Ан,
 • посещение на Мраморната планина и музея Чам;
 • разглеждане на Хюе с обяд: разходка с лодка по Парфюмената река, 7-етажната пагода Тиен Му, мавзолеите на императорите Кай Дин и Мин Манг и Забраненият град;
 • разглеждане на Ханой с обяд и посещение на Храма на литературата, Пагодата върху стълба, частната резиденция на Хо Ши Мин, Западното езеро с пагодата Тран Куок, Етнографския музей и „36-те улици на гилдиите“
 • посещение на водното куклено шоу;
 • круиз из залива Халонг с обяд и посещение на пещерата Шиен Кунг;
 • екскурзия с лодка по река Меконг до пещерите Пак Оу и водопада Куанг Си;
 • разглеждане на Луанг Прабанг, посещение на националния музей и храма Ват Сиен Тонг;
 • вечеря с програма Апсара танци;
 • разглеждане на Сием Рип с обяд, посещение на Ангкор Том, храма Байон, Терасата на слоновете, Терасата на прокажения крал,  храма Та Пром и Ангкор Ват;
 • екскурзия до езерото Тонле Сап и разглеждане на традиционно кхмерско плаващо село;
 • разглеждане на Банкок с обяд, посещение на Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда и Храма на Зората;
 • вечерен тур „Азиатик ривърфронт“ с  вечеря,  танци и спектакъл „Калипсо кабаре”;
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач-преводач от агенцията;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15,000 щ. д.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Виза за Виетнам – заплаща сe с доплащането: 150 лв.
 • Виза за Камбоджа – заплаща сe с доплащането: 75 лв.
 • Виза за Лаос – заплаща сe на летището при пристигане: 35 щ. д.
 • Виза за Тайланд – заплаща се с доплащането: 60 лв.
 • круиз с вечеря в Хо Ши Мин:  106 лв.
 • вечеря „Императорски банкет” в Хюе – 89 лв.
 • вечеря в ресторанта на хотела в Луанг Прабанг: 40 лв.
 • полет с хеликоптер над Ангкор Ват (мин. 3 ч. ): 340 лв.
 • вечеря в Байоки Скай ресторант в Банкок: 75 лв.
 • Бакшиши за обслужващия местен персонал за цялото пътуване – заплащат се на място: 60 щ.д.
 • Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка: 26 лв.
 • По желание застраховка отмяна на пътуване: от 2.7 % до 1.5 % от цената на пътуването.
 • Вечери и мероприятия по желание: (минимум 10 туристи) – заплащат с доплащането:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • при записване: аванс 1000 лв.
 • второ плащане: до 28.07.2017 – 2500 лв.
 • пълно плащане: до 04.09.2017

Необходими документи:

 • При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта, който да е с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуването (след 28.06.2018) и да има 8 свободни страници;
 • лични данни, необходими за входно-изходните визи;
 • 6 цветни фотографии, направени преди неповече от 1 год. – на светъл фон, лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила:

– за Виетнам: 4 х 6 см – 2 бр.,

– за Лаос: 2.5 х 3 см – 2 бр.,

– за Камбоджа: 3.5 х 4.5 см – 1 бр.,

– за Тайланд: 3.5 х 4.5 см – 1 бр.,

 • Задграничният паспорт се предоставя в офиса на фирмата до 15.09.2017.

Информация:

 • За посещението на Виетнам, Лаос, Камбоджа и Тайланд няма задължителни ваксини.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20 туристи
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи: 08.09.2017

Важно:

 • Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент” – без неустойка.
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 30% от общата цена.
 • от 90 до 62 дни преди тръгване се удържат 60% от общата цена.
 • от 61 до 32 дни се удържат 80% от общата цена.
 • под 31 дни до деня на отпътуване или при неявяване се удържат 100%