Южна Африка - Намибия - Зимбабве

ЮЖНА АФРИКА - КЕЙПТАУН, ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ
НАМИБИЯ - ВИНДХУК, ЕТОША
ЗИМБАБВЕ - ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 410

Цена от 0 лв

Тази екскурзия в Африка ще Ви предложи огромно разнообразие от естествени пейзажи: крайбрежни и полупустинни региони, савана и впечатляващи водопади. Ще откриете един нов свят, обитаван от дивите животни. Всеки регион предлага различно изживяване.

Ще се насладите на невероятно богатата флора на Нос Добра Надежда с нейните над 1400 вида цъфтящи растения и ще преживеете неповторими мигове от съприкосновението с величието на природата, съзерцавайки безбрежността на мястото, където се сливат Атлантическият океан и Индийският океан.

Водоемите на националния парк Етоша в северната полуизсъхнала савана на Намибия извикват представа за Ноевия ковчег. Тук може да видите наведнъж смайващ брой слонове, зебри, жирафи, сини антилопи гну, дребни южноафрикански газели, лъвове и застрашения черен носорог.

Националният парк Чобе в Ботсвана е дом на най-голямата популация от  слонове  в света.

Незабравимо изживяване е изливащата се с мощна сила и тътен вода в дълбоката бездна на Водопада Виктория.

Към красотата, богатството и многообразието на африканския континет са се стремили холандци, португалци, немци, французи и англичани. Тук ще откриете пъстра смесица от общности и култури и ще се докоснете до традициите на местните племена, обогатени от приноса на европейските заселници.

Очаквайте нова дата!17.09.17-нд. 1-ви ден.   София →

В 20.15 полет QR 226 от София.

 

18.09.17-пн. 2-ри ден.  → Доха → Кейптаун – „градът майка”

В 00:55 кацане в Доха. В 02:59 полет QR 1369 от Доха. В 11:45 пристигане в Кейптаун – един от най-красивите градове в света, наричан от местните хора "градът майка". Трансфер до хотела. Кратка почивка за освежаване. Разглеждане на Кейптаун.  При добра видимост се изкачваме до планината Маса (ЮНЕСКО) с въртящ се на 360o кабинков лифт и наслаждавайки се на кристално чист въздух. От платовидния връх се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, вижда се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Планината Маса образува естествен амфитеатър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света. После навлизаме в живописния Бо-Кап, известен като малайският район с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. Следва  Кампанис Гардън – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в един от крайбрежните ресторанти. Връщане в хотела. Нощувка.

 

19.09.17-вт. 3-ти ден.   Кейптаун:  нос Добра Надежда

Закуска. Екскурзия до нос Добра Надежда ‒ най-югозападната точка на континента и най-високата на полуостров Кейп ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец". Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Пойнт минава по Атлантическото крайбрежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун – Клифтън, Кампс Бей и живописния Хоут Бей. Круиз около острова на тюлените. Отправяме се към Боулдърс с колони-ята Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Тук живеят повече от 3000 на брой. Следва Саймънс Таун, където може да си купите чай “Ройбос” и “Билтон” (сушено месо, тип пастърма, от различни видове дивеч). Обяд в крайбрежния ресторант „Блек Марлин“ с красива гледка към Атлантическия океан. Продължаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийския и Атлантическия. Връщане в хотела.  Нощувка.

 

20.09.17-ср. 4-ти ден.  Кейптаун: винен тур

Закуска. Посещение на замъка Добра Надежда – първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди. Ако желаете, на път за Парл може да разгледате музея на парфюмите, откъдето на много приемлива цена може да се закупи „Афродизиак“. Продължаваме към Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл ‒ Франчук – Стеленбош. На път за живописния район с лозови насаждения и прочути винарски ферми посещение на паметника на езиците Таал, издигнат през 1975 г. в чест на 50 години от признаването на африкаанс за самостоятелен език, чиито три колони символизират приноса на различните езици и култури от Запада, Малайзия и Африка върху развитието на новия език. Продължаваме към Франчук „френското ъгълче” с паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук. Спиране за снимки пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома–затвор, където лидерът против апартейда е прекарал последните 14 месеца, преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Ще се насладим на пикник обяд около езерото, сред красивата природа на фермата „Ле Боньор“. Следва Стеленбош – вторият град, построен след Кейптаун и наричан Земята на виното, заради своите 130 винарски ферми. Ще посетим още една необикновена ферма - „Вреденхайм“, където ще дегустираме 5 вида вино и 2 вида зехтин.  Нощувка.

 

21.09.17-чт. 5-и ден.  Кейптаун Йоханесбург:  Претория Леседи

Закуска. Трансфер до летището. В 09:30 полет JE 704 от Кейптаун, кацане в Йоханесбург в 11:25. Панорамна обиколка на Претория ‒ административната столица на РЮА, известна като „града на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град: площад “Чърч” със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера, “Юнион Билдинг” (Парламента и Президентството) с красива панорама към целия град и музея на Пол Крюгер. Посещение на културното селище Леседи,  където ще се срещнете с 5-те африкански племена: Басото, Зулу, Коза, Педи и Ндебеле и ще се запознаете с техния бит, култура и традиции. Вечеря бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци. Настаняване в хотела, разположен около летището. Нощувка.

 

22.09.17-пт. 6-и ден.  Йоханесбург → Виндхук

Закуска. Трансфер до летището. В 12:10 полет SW 726 от Йоханесбург, кацане във Виндхук в 14:15.

Виндхук – столицата на Намибия, се намира в суровите планини Хомас-Хохланд в централната част на страната. Със своите 280,000 жители, той е най-големият град в Намибия. Съвременен, космополитен, чист, безопасен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, магазини, ресторанти и хотели с нощни клубове и дискотеки. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. По-късно тръгване за близкото селище Кататура, където повечето от местните хора живеят. Вечеря в битовия ресторант на етническото селище Ексвама, където ще се докоснем до още една африканска култура. Нощувка.

 

23.09.17-сб. 7-ми ден.   Виндхук сафари в Етоша

Закуска. Отпътуване за Етоша с няколко попътни спирки за освежаване. Престой в Отживаронго за обяд (заплаща се на място). В ранния следобед пристигане в парка. Сафари в националния парк Етоша – един от най-големите резервати в света с площ 22,270 кв.км. Разположен е в северозападната част на Намибия. В сърцето на парка е плоската падина „Етоша Пан“, която обхваща 5,000 кв. км. През сухия сезон от май до октомври около постоянните водоизточници се струпват стотици животни, чийто живот зависи от местните водоеми. Тук може да наблюдавате над 114 различни вида бозайници – от най-големите в света слонове, стигащи до 4 м. Височина, до джуджетата антилопи дик-дик, тежащи около 5 кг., и около 340 вида птици, 110 вида влечуги, 16 амфибиеподоб-ни и, учудващо – само 1 вид риба. Около залез слънце настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка.

 

 24.09.17-нд. 8-ми ден. сафари в  Етоша Виндхук

Закуска. Рано сутринта отново сафари, което ще започне при изгрев слънце и ще продължи около 3 ч.

След това ще бъде сервиран лек обяд в Мокути лодж. Отпътуваме обратно за Виндхук по същия път. След около 2ч30м пристигане в Отживаронго. Престой за обяд (заплаща се на място) в ресторанта на фермата за крокодили, който предлага разнообразно меню. Освен стандартните ястия, може да пробвате кебап и други деликатеси от крокодилско месо. Фермата произвежда кожи за износ и тук се продават различни изделия от крокодилска кожа. Ако времето позволява, може да разгледате фермата. Следващата спирка е на пазара в Окаханджа. Селището е известно с най-големия пазар на дървени фигури в Намибия, където идват майстори от цялата страна да продават своите стоки. Разнообразието на фигури от дърворезба е огромно –  животни, маски, чаши, кутии за бижута и други. След около час пристигане в хотела. Вечеря в най-популярния ресторант във Виндхук „Бирарията на Джо“. Нощувка.

 

25.09.17-пн9-и ден. Виндхук → Водопада Виктория

Закуска. Обзорно разглеждане на Вундхук – крепостта Шверинсбург (eдин от 3-те стари замъка), днес резиденция на италианския посланик. Докато се наслаждавате на изгледа към града, екскурзоводът ще ви запознае с историята на Намибия от колониални времена до днес. Следват църквата “Исус Христос”, Тинтенпалас (Инк Палас сградата на парламента), градините на парламента, паметникът на ездача, железопътната гара и Алте Фесте най-старата сграда във Виндхук, построена от немските колонизатори на Югозападна Африка като буферна зона между племената Нама и Хереро. Трансфер до летището. Полет SW 405 от Виндхук в 11:35. Кацане на Водопада Виктория в 13:10. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал и му дава името на своята кралица Виктория. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно "Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ‒ докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето. Нощувка.

 

26.09.17-вт.  10-и ден. Водопада Виктория: сафари в Чобе, Ботсвана

Закуска. Посещение на водопада Виктория – ще наблюдавате как изливащата се от 130 м огромна водна маса с дължина 1,200 м. пада в дълбоката бездна с мощен тътен, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим". Свободно време или дейности по желание:  * 12-мин. полет с хеликоптер над водопада,  * Скок с бънджи; * Сафари на гърба на слон; * Разходка с лъвовете; * Полет с делтапланер (Замбия), * Плуване в Дяволския басейн (Замбия); *Сафари по суша и вода и обяд в Чобе, Ботсвана. Ботсвана е една от най-популярните дестинации за сафари, а Националният парк Чобе е един от най-големите в Африка, с най-голямата популация на лъвове и слонове. Разположен е в североизточната част на Ботсвана при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. Нощувка.

 

27.09.17-ср. 11-ти ден. Водопада Виктория Йоханесбург →

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет UM 304 от Водопада Виктория в 11:00 ч. Кацане в Йоханесбург в 12:45 ч. Полет QR 1360 от Йоханесбург в 20:50 ч.

 

28.09.18-чт. 12-ти ден. Доха –> София

В 05:55 ч. кацане в Доха. В 07:05 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:05 ч.

 

Южна Африка - Намибия - Зимбабве

Обиколка на Кейптаун и посещение на планината Маса (ЮНЕСКО)


Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 14:00 ч.

Включен в екскурзията.

Кейптаун – един от най-красивите градове в света, наричан от местните хора "градът майка". Трансфер до хотела. Кратка почивка за освежаване. Разглеждане на Кейптаун.  При добра видимост се изкачваме до планината Маса (ЮНЕСКО) с въртящ се на 360o кабинков лифт и наслаждавайки се на кристално чист въздух. От платовидния  върх се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, вижда се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Планината Маса образува естествен амфи-театър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света. После навлизаме в живописния Бо-Кап, известен като малайският район с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. Следва  Кампанис Гардън – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеж-дане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в един от крайбрежните ресторанти.Целодневна екскурзия до нос Добра Надежда


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Екскурзия до нос Добра Надежда ‒ най-югозападната точка на континента и най-високата на полуостров Кейп ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец". Денят е изпъл-нен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Пойнт минава по Атлантическото край-брежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун – Клифтън, Кампс Бей и живописния Хоут Бей. Круиз около острова на тюлените. Отправяме се към Боулдърс с колони-ята Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Тук живеят повече от 3000 на брой. Следва Саймънс Таун, където може да си купите чай “Ройбос” и “Билтон” (сушено месо, тип пастърма, от различни видове дивеч). Обяд в крайбрежния ресторант „Блек Марлин“ с красива гледка към Атлантическия океан. Продължаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийския и Атлантическия.Посещение на замъка Добра Надежда и Земята на виното


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на замъка Добра Надежда – първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди. Ако желаете, на път за Парл може да разгледате музея на парфюмите, откъдето на много приемлива цена може да се закупи „Афродизиак“. Продължаваме към Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл ‒ Франчук – Стеленбош. На път за живописния район с лозови насаждения и прочути винарски ферми посещение на паметника на езиците Таал, издигнат през 1975 г. в чест на 50 години от признаването на африкаанс за самостоятелен език, чиито три колони символизират приноса на различните езици и култури от Запада, Малайзия и Африка върху развитието на новия език. Продължаваме към Франчук „френското ъгълче” с паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук. Спиране за снимки пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома–затвор, където лидерът против апартеида е прекарал последните 14 месеца, преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Ще се насладим на пикник обяд около езерото, сред красивата природа на фермата „Ле Боньор“. Следва Стеленбош – вторият град, построен след Кейптаун и наричан Земята на виното, заради своите 130 винарски ферми. Ще посетим още една необикновена ферма - „Вреденхайм“, където ще дегустираме 5 вида вино и 2 вида зехтин.Обиколка на Претория


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Панорамна обиколка на Претория ‒ административната столица на РЮА, известна като „града на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град: площад “Чърч” със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера, “Юнион Билдинг” (Парламента и Президентството) с красива панорама към целия град и музея на Пол Крюгер.Посещение на културното селище Леседи с вечеря


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 15:30 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на културното селище Леседи,  където ще се срещнете с 5-те африкански племена: Басото, Зулу, Коза, Педи и Ндебеле и ще се запознаете с техния бит, култура и традиции. Вечеря бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци.Вечеря в етническото селище Ексвама


Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Включен в екскурзията.

Вечеря в битовия ресторант на етническото селище Ексвама, където ще се докоснем до още една африканска култура.Сафари в националния парк Етоша


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 13:00 ч.

Включен в екскурзията.

В ранния следобед пристигане в парка. Сафари в националния парк Етоша – един от най-големите резервати в света с площ 22,270 кв.км. Разположен е в северозападната част на Намибия. В сърцето на парка е плоската падина „Етоша Пан“, която обхваща 5,000 кв. км. През сухия сезон от май до октомври около постоянните водоизточници се струпват стотици животни, чийто живот зависи от местните водоеми. Тук може да наблюдавате над 114 различни вида бозайници – от най-големите в света слонове, стигащи до 4 м. Височина, до джуджетата антилопи дик-дик, тежащи около 5 кг., и около 340 вида птици, 110 вида влечуги, 16 амфибиеподоб-ни и, учудващо – само 1 вид риба.Сафари в Етоша при изгрев


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 6:30 ч.

Включен в екскурзията.

Рано сутринта отново сафари, което ще започне при изгрев слънце и ще продължи около 3 ч. След това ще бъде сервиран лек обяд в Мокути лодж.Обзорно разглеждане на Виндхук


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 10:35 ч.

Включен в екскурзията.

Обзорно разглеждане на Вундхук – крепостта Шверинсбург (eдин от 3-те стари замъка), днес резиденция на италианския посланик. Докато се наслаждавате на изгледа към града, екскурзоводът ще ви запознае с историята на Намибия от колониални времена до днес. Следват църквата “Исус Христос”, Тинтенпалас (Инк Палас сградата на парламента), градините на парламента, паметника на ездача, железопътната гара и Алте Фесте най-старата сграда във Виндхук, построена от немските колонизатори на Югозападна Африка като буферна зона между племената Нама и Хереро.Круиз към залеза и вечеря в ресторант Бома


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 17:00 ч.

Включен в екскурзията.

"Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ‒ докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето.Полет с хеликоптер над Водопада Виктория


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 9:40 ч.

Цена за възрастен: 305.00BGN
Цена за дете: 305.00BGN

По желание 12-мин. полет с хеликоптер над водопада ‒ прекрасна възможност да изживеете по неповторим начин съприкосновението с една от най-величествените гледки към Водопада Виктория ‒ 165 щ.д.Circa on the square Hotel Capetown , КЕЙПТАУН, ЮЖНА АФРИКА

Circa on the square Hotel Capetown, КЕЙПТАУН, ЮЖНА АФРИКА

Хотелът:

Хотелът се намира непосредствено до Кейптаунския изложбен център. В него се предлагат 47 луксозни апартамента с една спалня от различни категории. Рецепцията е 24-часова. Пушенето е забранено. Паркингът е платен.

Стаи:

В помещенията има 46-инчов телевизор, сателитна телевизия, електронен сейф, климатик, Wi-fi, което се заплаща. Кухните са обзаведени със: хладилник, съдомиалня, печка, микровълнова печка, посуда за двама души, кафемашина.


Peermont Mondior Hotel Johannesburg , ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА

Peermont Mondior Hotel Johannesburg, ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА

Хотелът:

Разположен е до международно летище "Тамбо". Разполага с ресторант, кафене, тенис корт, външен басейн, джакузи, спа, а общите помещения са климатизирани; пушенето е забранено. В хотела има обменно бюро, пералня, фитнес, безплатен паркинг.

Стаите:

54 на брой са с двойни и 53 - с единични легла. В тях има телевизор, сателитна телевизия, кабелен интернет, който се заплаща.


Safari Court Hotel , ВИНДХУК, НАМИБИЯ

Safari Court Hotel, ВИНДХУК, НАМИБИЯ

Хотелът:

Safari Court Hotel  е разположен в близост до ресторанти, магазини и основните забележителности на Виндхук.

Удобства и услуги:

Ресторант, бар, кафене, басейн, градина, СПА център, фитнес, пране, химическо чистене, сейф на рецепция.

В стаите:

Климатик, кана за чай и кафе, телевизор, минибар, телефон, бюро, сейф, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.


Toshari Lodge , ЕТОША, НАМИБИЯ

Toshari Lodge, ЕТОША, НАМИБИЯ

Toshari Lodge е разположен в националния парк Етоша, обграден от свежа растителност и спокойстието на природата.

Удобства и услуги:

Лоджът предлага на своите гости прекрасна градина, естествен дом на множество животински видове, ресторант, бар, сувенирен магазин и басейн. На място се предлагат пране, химическо чистене, пособия за барбекю и др.

Стаите:

Гостите се настаняват в 50 стаи, всяка обзаведена с мебели от масивно дърво в традиционен стил. Оборудвани са с климатик, мрежи против насекоми, собствена тераса, кана за чай и кафе, минибар, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.
 


Kingdom Hotel Victoria falls , СЕВЕРЕН МАТАБЕЛЕЛАНД, ЗИМБАБВЕ

Kingdom Hotel Victoria falls, СЕВЕРЕН МАТАБЕЛЕЛАНД, ЗИМБАБВЕ

Хотелът:

Хотелът е в непосредствена близост до водопада Виктория в Зимбабве. На територията му се намират три външни басейна, няколко ресторанта, четири бара, един от които е мокър, спа, 24-часов румсървиз.

Стаи:

Разполага с 294 стаи. Всяка от тях е обзаведена със: сателитна телевизия, климатик, сешоар, кафемашина, сейф, телефон.

Интернет:

Безплатен Wi-fi в стаите и общите части.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Самолетни билети с включени  такси София ‒ Доха ‒ Кейптаун / Йоханесбург ‒ Доха ‒ София;

Самолетен билет с включени такси Кейптаун – Йоханесбург;

Самолетeн билет с включени такси Йоханесбург – Виндхук;

Самолетен билет с включени такси Виндхук –  Водопада Виктория;

Самолетен билет с включени такси  Водопада Виктория – Йоханесбург;

9 нощувки в хотели 4*: 3 в Кейптаун, 1 в Йоханесбург, 2 във Виндхук, 1 в Етоша, 2 на Водопада Виктория;

9 закуски, 2 обяда, 6 вечери;

Всички трансфери, екскурзии, сафарита и входни такси за посещаваните обекти:

обиколка на Кейптаун и вечеря в крайбрежен ресторант;

екскурзия до нос Добра Надежда с обяд, круиз из залива на тюлените и посещение на колония пингвини;

посещение на замъка Добра Надежда, паметника на езиците Таал, винен тур и пикник обяд;

обиколка на Претория , посещение на музея на Пол Крюгер и вечеря с програма в Леседи;

вечеря в битов ресторант в Кататура;

следобедно сафари в националния парк Етоша и вечеря в лоджа;

сутрешно сафари в националния парк Етоша и вечеря в ресторанта “Бирарията на Джо“;

обиколка на Виндхук, круиз по залез слънце по река Замбези и вечеря в ресторант “Бома”;

посещение на Водопада Виктория;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.;

Водач-преводач от фирмата;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Визи: за РЮА ‒ 68 лв.; за Намибия – 85 лв;  за Зимбабве ‒ $ 45 (заплаща се на място)

На място се заплащат:

билет за планината Маса – R 280/40 лв, билет за Музея на парфюмите – R 150/21 лв.;

такси за парковете: за  река  Замбези – $ 10;  за водопада  Виктория – $ 20;

дейности по предпочитание на Водопада Виктория - заявява се предварително, заплаща се на място:

полет с хеликоптер над водопада – $ 165+$12;  скок с бънджи – $ 165; полет с делтапланер – $ 175 (Замбия); Дяволския басейн - $ 165 (Замбия); сафари по суша и вода с обяд в  Чобе, Ботсвана – $ 170;

За мероприятията, които се провеждат от страната на Замбия, допълнително се заплаща виза – $ 50

Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите ‒  общо $ 50;

Лица над 70 години доплащат за медицинска застраховка ‒ 25 лв.;

По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване. Стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от общата цена.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване ‒  аванс  от 2500 лв., личната карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 28.03.18) и минимум 6 свободни страници; 4 цветни фотографии 3 см. х 4 см.
 • До 14.07.2017 – пълно плащане

Визов режим:

 • РЮА – необходимо е пътуващите да притежават предварително виза, която се получава от посол-ството на РЮА в София на адрес: ул. „Шипка“ № 7. Агенцията оказва съдействие да се подготвят  документи без допълнителна такса, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично.
 • Намибия и Зимбабве – необходимо е пътуващите да притежават предварително разрешително за виза.

Информация:

 • Ваксинации не са необходими.
 • Цената е валидна при група от  20 туристи.
 • Дете под 12 години се настанява на допълтиелно легло в стаята на роделите, с изключение на хотела в Йоханесбург, който не предлага допълнително легло. Там детето ползва леглото на родителите. Ако това е неприемливо, настаняването е в една двойна и една единична стая - с дополащане. 
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 17.08.2016
 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Заплатена премия не се възстановява.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 30% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 90% от общата цена
 • от 60 до до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%