Китай: Векове и столици

КИТАЙ - ПЕКИН, СИЯН, ДЖЪНДЖОУ, СУДЖОУ, ШАНХАЙ


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 401

Цена от 0 лв

 

С това пътешествие до Китай ще се докоснете до един удивителен и самобитен свят, свят на традиции и модерност. Ще посетите древни и съвременни градове с хутонги, небостъргачи и прекрасни градини – места, където легендите се преплитат с настоящето. Изкачвайки се на Великата китайска стена и гледайки теракотената армия на император Циншъхуан ще усетите величието на древната китайска земя. Ще надникнeте в тайните на шаолинското конгфу, и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Постиженията в традиционната китайска медицина, медитацията, бойните изкуства и покупката на художествени изделия от китайски майстори ще допълнят Вашите впечатления от Поднебесната.

 

 30.08.17-ср. 1-ви ден София

20:15 полет QR 226 от София.  00:50 кацане в Доха.

 

31.08.17-чт. 2-ри ден  Доха Пекин

00:50 кацане в Доха.  02:10 полет QR 871 от Доха. 14:55 кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно – вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

 

01.09.17-пт. 3-ри ден Пекин

Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“ представляващ богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

 

02.09.17-сб. 4-ти ден Пекин – Сиан

Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиденция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тек до 1924 г., а от 1925 г. е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирн е според принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта.  Изображението на основната постройка – кръглият Олтар на небето, е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака-стрела за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

 

03.09.17-нд5-и ден Сиан

Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска  Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната – управлявал е от 246 г. до 210 г. пр. Хр. Разглеждане на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 год. *По желание, с доплащане – посещение на спектакълаТанг шоу“. Нощувка.

 

04.09.17-пн. 6-и ден Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу

Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

05.09.17-вт. 7-ми ден Джънджоу – Суджоу

Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Шанхай. Продължаваме с автобус за Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощна обиколка на новия град на Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.

 

06.09.17-ср. 8-ми ден Суджоу – Шанхай

Закуска. Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Посещение на фабрика №1 и музея на коприната – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 год. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Обяд. Отпътуване за Шанхай. Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Настаняване в хотела. Круиз по река Хуанпу. Нощувка.

 

07.09.17-чт. 9-и ден Шанхай

Закуска. Разглеждане на Шанхай. Наричат го „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силният бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град –на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град –на изток от река Пу”). Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен и като „главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание: телевизионната кула (II ниво), наречена „перлата на Изтока“, Океанариума, Шанхайският световен финансов център (492м) – третата най-висока сграда в Китай. Разходка из старинния квартал Чайнатаун и улица Нандзин – „Първата улица на Китай“ – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50.

 

08.09.17-пт. 10-и денДоха София

03:50 кацане в Доха. Трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Почивка. Трансфер до летището. 14:15 полет QR 225 от Доха. Кацане в София 19:15.

 

 

Китай: Векове и столици

Вечеря и разходка по улица Ванфудзин


Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 17:30 ч.

Включен в екскурзията.

Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин.Екскурзия до Великата Китайска стена и летния дворец Ихъюан и посещение


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасоне-ни изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият двор-цово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплек-сът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“ представляващ богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света.Спектакъл Легендата Конгфу


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Цена за възрастен: 78.00BGN
Цена за дете: 78.00BGN

Спектакълът „Легендата Кунг Фу“ се изнася всяка вечер в Червения театър в Пекин. В продължение на 10 години повече от 2 милиона зрители са гледали това невероятно шоу, в чийто екип са събрани едни от най-добрите режисьори и дизайнери в страната. Разказва се историята на едно момче, което мечтае да стане майстор на Кунг-Фу и да получи просветление. Смесицата от бойни изкуства, акробатика, танци и красиви костюми прави представлението пищно и уникално. 

* Цената е валидна при минимум 10 записани туристи.Разглеждане на Пекин


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големи-ят в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиден-ция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният импе-ратор Пуй живее тек до 1924 г., а от 1925 г. е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирн е спо-ред принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта.  Изображението на основната постройка – кръглия Олтар на небето е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли.Разглеждане на Сиан


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 9:30 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величес-твен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска  Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната – управлявал е от 246 г. до 210 г. пр. Хр. Разглеждане на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 год.Танг Шоу с трансфери


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 19:30 ч.

Цена за възрастен: 65.00BGN
Цена за дете: 65.00BGN

Танг шоу е пищен спектакъл, разкриващ магията на китайското танцово и музикално изкуство. Той разказва истории от времето на династията Танг и представя всички традиционни китайски изкуства с красиви костюми, музика и танци на живо. Продължителността на спектакъла е около час и половина.

*Цената е при минимум 10 записани туристи.Посещение на пещерите Лунмън и манастира Шаолин


Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 7:20 ч.

Включен в екскурзията.

Отпътуване със скоростен влак за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин.Нощна обиколка на новия град Суджоу


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Включен в екскурзията.

Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год. и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „На небето има рай, а на земята – Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средатата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Вечеря. Нощна обиколка на новия град на Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото.Суджоу - Градината на майстора на мрежи, разходка с лодка и музеят на коприната


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 8:30 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Посещение на фабрика №1 и музея на коприната – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 год. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица.Храмът на Нефритения Буда


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 13:30 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение храма на Нефритения Буда - най-големият действащ будистки храм на града от 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда.Круиз по река Хуанпу


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 20:00 ч.

Включен в екскурзията.

Река Хуанпу е мълчалив свидетел на историята и развитието на многолюдния и забързан град Шанхай. Разделя го на западна и източна част - Пуси (старият град, „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу”). Колониалните сгради на стария град ще се редуват пред очите ви с блестящите небостъргачи на Пудун и неспиращия речен трафик.

 Разглеждане на Шанхай


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 9:30 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на Шанхай. Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай - свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен като „главата на китайския дракон”, моста „Нан Пу“, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание: телевизионната кула (II ниво), наречена „Перлата на Изтока“, Океанариума, Шанхайският световен финансов център (492м) – най-новият небостъргач, втората най-висока сграда в Китай. Разходка из старинния квартал Чайнатаун и улица Нандзин , наричана „Първата улица на Китай“ – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти.Ritan Hotel , ПЕКИН, КИТАЙ

Ritan Hotel, ПЕКИН, КИТАЙ

Местоположение:

Хотелът се намира в сърцето на града, близо до магазини, бизнес сгради, ресторанти и един от най-хубавите паркове в Пекин.

В хотела:

Денонощна рецепция, денонощен рум сервиз, бизнес център, барове, ресторанти, магазини, салон, коли под наем, паркинг, кафене, съхранение на багаж, вестници, фитнес център, закрит басейн, масажи, сауна, СПА, безжичен интернет в стаите и общите части.

В стаите:

Телвизор със сателитна телевизия, климатик, телефон, сешоар, сейф, хладилник, кана за кафе и чай, мини бар.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет на територията на целия хотел.
 


Titan Times Hotel , СИЯН, КИТАЙ

Titan Times Hotel, СИЯН, КИТАЙ

Местоположение:

Хотелът се намира на 10 минути от центъра, 10 минути от жп гарата и 40 минути от Международно летище Сиан.

В хотела:

Ресторанти, барове, кафене, нощен клуб, денонощна рецепция, сауна, зала за игри, масаж, СПА, открит басейн, съхранение на багаж, банкомат, наем на велосипеди и автомобили, паркинг, сейф, съхранение на багаж, бизнес център, казино, гледане на деца, пране, гладене, химическо чистене, салон, магазини.

В стаите:

Климатик, мини бар, кана за чай и кафе, хладилник, ютия и дъска за гладене, сешоар, телевизор с кабелни канали, телефон, сейф.

Интернет:

Безплатен кабелен и Wi-fi в общите части и стаите.


Xinhua Jianguo Hotel , ДЖЪНДЖОУ, КИТАЙ

Xinhua Jianguo Hotel, ДЖЪНДЖОУ, КИТАЙ

Местоположение:

Хотелът има удобно разположение в центъра на Джънджоу, на 2 км от  жп гарата и 30 км от летището. Предлага лесен достъп до забележителностите на града.

В хотела:

Сейф на рецепция, съхранение на багаж, ресторанти, лоби бар, безжичен интернет, бизнес център, магазини, рум сервиз, сауна, СПА, басейн, масаж.

В стаите:

Безплатен интернет достъп, телефон, LCD телевизор, сателитна телевизия, централен климатик, тоалетни принадлежности, сешоар, електрически чайник, сейф, будилник.

 


Garden Hotel , СУДЖОУ, КИТАЙ

Garden Hotel, СУДЖОУ, КИТАЙ

Местоположение:

Елегантният хотел Garden в Суджоу се намира в самия център на града, предлага комфортен престой и лесен достъп до забележителности и търговски обекти.

В хотела:

Ресторанти, барове, магазини, рум сервиз, фитнес, велосипеди под наем, бизнес център, денонощна рецепция, съхранение на багаж, пране и химическо чистене, коли под наем, сейф, зона за пушачи, градина, безжичен интернет, закрит басейн, детски басейн, СПА, сауна, масажи, тенис корт.

В стаите:

Сателитна/ кабелна телевизия, сейф, кана за кафе и чай, централен климатик, сешоар, безплатен безжичен интернет, списания и вестници.


Ocean Hotel , ШАНХАЙ, КИТАЙ

Ocean Hotel, ШАНХАЙ, КИТАЙ

Местоположение:

Хотелът се намира в Шанхай, край брега на река Хуан Пу само на 10 минути от правителствени офиси и търговски зони.

В хотела:

Ресторанти, барове, кафене, денонощен рум сервиз, закрит басейн, СПА, нощен клуб, сауна, зала за игри, билярдна маса, бизнес център, пране/химическо чистене, вестници, съхранение на багаж, сейф, библиотека.

В стаите:

Мини бар, климатик, сейф, бутилирана вода, сешоар, вана, LCD телевизор с кабелни канали, телефон.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет на територията на целия хотел.

 


Часова зона - UTC + 8
Валута - юан (CNY / RMB)
Електричество - 220 V

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети с включени такси  София – Дожха – Пекин / Шанхай – Доха – София и 30 кг. чекиран багаж;
 • Билет за скоростния влак Пекин – Сиан;
 • Билет за скоростния влак Сиан – Лоян;
 • Билет за скоростния влак Джънджоу – Суджоу
 • 7 нощувки в хотели 5*/4*
 • 7 закуски, 4 обяда, 4 вечери
 • Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи
 • Всички входни такси за обектите по програмата:
  ‒ посещение на Великата Китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”;
  ‒ посещение на Летния императорски дворец;
  ‒ посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето;
  ‒ разглеждане на пагодата „Голямата дива гъска“, теракотената армия и музея макет на император Циншъхуан;
  ‒ разглеждане на пещерите Лунмън, манастира „Шаолин“, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства;
  ‒ нощна обиколка на новия град Суджоу;
  ‒ разглеждане на Градината на майстора на мрежи, разходка с лодка по Великия китайски канал и посещение на Музея на коприната;
  ‒ посещение храма на Нефритения Буда;
  ‒ панорамна обиколка на Шанхай, посещение на „Чайнатаун“ и круиз по река Хуан Пу
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
 • Водач преводач от фирмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Виза за Китай: 148 лв.
 • Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 21 лв.
 • Посещения по желание, което се заплаща с доплащането:  Конгфу шоу – 78 лв., Танг шоу 65 лв.
 • Посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: Телевизионна кула (II ниво) — 160 RMB, Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB;
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 40 щ. д.
 • По желание – застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване – необходимите документи и аванс 1500 лв. на човек;
 • Пълно плащане  – до 16.06.2017

Необходими документи:

 • При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 08.03.2018 ) и минимум 3 свободни страници;
 • 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
 • Задграничния паспорт се предоставя на фирмата до 21.07.2017.

Информация:

 • Ваксинации за Китай не са необходими.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 24.07.2017
 • При промяна в стойността на летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване, и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
 • Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.

Важно:

 • Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%