ПЕРУ: Могъщата империя на инките и джунглата

ПЕРУ - ЛИМА, КУСКО, ПУНО, АРЕКИПА, ПАРАКАС


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 355

Цена от 0 лв

Величественият град на Инките Мачу Пикчу, заобиколен от внушителни клисури и могъщи хребети е разположен на 2430 м надм. в. на границата между Андите и амазонската джунгла – най-старата на планетата ни. Амазонка удивлява с богатството на своята флора и фауна. Да си представим Амазонка е почти толкова трудно, колкото и безкрайността. Тя е толкова широка, че когато човек застане на единия и бряг не може да види другия. В устието си реката е широка над 350 км. Река Амазонка извира от река Укаяли, разположена е на около 5 км надм. височина в Перуанските Анди. Дълга е 6800 км, и в нея се вливат над 15 000 реки. Нейното огромно пространство се обитава от милиони видове растения и животни. Наричат я генетичен фонд, белият дроб на планетата ни. Около 90% от храната, която ядем и 25% от лекарствата, които употребяваме, се произвеждат от растения, които виреят в дъждовните гори. Във вечнозелените екваториални гори е винаги горещо и влажно; през гъстите листа и преплетени лиани рядко проникват слънчевите лъчи, а в долната ѝ част цари почти непрогледна тъмнина. На границата между Перу и Бразилия и до днес има племена, които не са установявали контакт с цивилизацията. Бреговете на Амазонка се пазят от анаконди, водите ѝ се обитават от над 2000 вида риби, речни акули и делфини. Сред най-знаменитите ѝ обитатели са пираните, а сред най-опасните жители на джунглата, които даже могат да плуват, са ягуарите, символ на Перу.1 ден. > Лима

Пристигане в Лима. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден. Лима (З)

Закуска. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад „Плаза де Армас“ (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец, манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби; парка на маслините, модерните райони на Лима, Тихоокеанското край-брежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андските влюбени”. Свободно време. Нощувка.

3 ден. Лима > Джунглата (З/О/В)

Закуска. Трансфер и полет за Пуерто Малдонадо, разположен на 55 км от границата с Боливия. Посрещане на летището, трансфер до пристанището и оттам – до лоджа. Докато пътувате с лодка по река Мадре де Диос, един от притоците на Амазонка, ще наблюдавате пейзажа и животинския свят. Ще видите каймани, костенурки, много млекопитаещи и птици. При пристигане в лоджа ще Ви посрещнат с коктейл от местни плодове за „добре дошли”. Кратка почивка и екзотичен обяд, последвани от екскурзия в джунглата ще се срещнете с богатия животински и растителен свят на и около острова. Най-удивителният пейзаж, който няма да Ви остави равнодушни, се разкрива при залез слънце, съпроводен от звуците на джунглата. Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка.

4 ден. Джунглата (З/О/В)

Закуска. Екскурзия в джунглата – ще наблюдавате растителния и животински свят в селвата, много от чиито представители са единствени по рода си. Флората и фауната са толкова разнообразни, а звуците, толкова наситени, че възхищението е безпределно. Връщане в лоджа за обяд и почивка. Следобед посещение на селище на местните жители. *По желаниериболов. Вечеря. Нощувка.

5 ден. Джунглата > Куско (З)

Закуска. Трансфер до летището и полет за Куско. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Аклиматизация. Куско (ЮНЕСКО) е разположен на 3400 м и е бил столица на Империята на инките от 13 век до 1532 г., когато е завладян от испанците. Куско е обявен от Конституцията на Перу за историческа столица на страната. Нощувка.

6 ден. Куско Мачу Пикчу Куско (О)

05:00 трансфер до гарата и отпътуване с влак до Агуас Калиентeс, разположен в подножието на Мачу Пикчу, а оттам – с автобус до Мачу Пикчу (билетът за автобуса – 26 щ. д.). Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) — изгубеният град на Инките, е считан за най-силният eнергиен център в Южна Америка, и е най-голямата археологическа находка на 20 век. Величественият град е разположен на 2430 м надм. в. на границата между Андите и амазонската джунгла. Разглеждане руините на прочутата цитадела, построена през 15 век като тайно церемониално убежище и религиозен център на Инките: терасите, крепостната кула и известния слънчев часовник. Обяд. Връщане в Агуас Калиентес и оттам – с влака към Куско. Нощувка.

7 ден. Куско (З)

Закуска. Обзорна екскурзия на Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, превъзхождащо по размери Римската империя в периода на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина, и неслучайно той е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Ще видите построени от Инките сгради, които и до днес ни изумяват със съвършената си обработка на камъка и устойчивостта си. Разглеждане на руините (входен билет – 26 щ. д.): крепостта „Саксайуаман“, храма „Кенко“ – светилище на Инките с олтар за жертвоприно-шения в скалата, крепостта „Пука-Пукара“, охранявала входа в града, култовия храм на водата „Тамбомачай“, където вождът на Инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената. Нощувка.

8 ден. Куско Пуно (З/О)

Закуска. Пътуване с автобус през Андите. Престой в Пикилякта. Разглеждане на Андахуалиляс,

наречена „Сикстинската капела на Андите“ – образец на андското религиозно изкуство. В Ракчи – посещение на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча. Обяд в Сикуани. Спиране в Ла Рая (4400 м) и разглеждане на музея „Литико“ в Пукара. В около 17:00 ч. – пристигане в Пуно – най-големият град, разположен на езерото Титикака. Именно тук Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал Кон-тики. Това е най-високото плавателно езеро в света. Разположено е на 3810 м надм .в. Простира се на 170 км между Перу и Боливия, и е най-голямото в Латинска Америка.

Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

9 ден. Пуно езерото Титикака (З/О/В)

Закуска. Екскурзия до островите Урос и Такиле с обяд. Според легендите, прародителите на Инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острови, най-известният от които е тръстиковият плаващ Урос, където живеят индианците Аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обитатели живеят, като следват традициите на своите предци – ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и острови. Посещение на остров Такиле, чиито жители – основно мъжете, са известни с уникалните си умения и тъкачески традиции, обявени от ЮНЕСКО за "шедьовър на устното и нематериално наследство на човечеството". От височината на хълма се открива най-красивата панорамна гледка към езерото Титикака и покритите със сняг върхове на Андите от боливийска страна. Връщане в хотела. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка.

10 ден. Пуно Колка Каньон (З)

Закуска. Отпътуване за Колка каньон – най-дълбокият в света, който на някои места достига 3400 м дълбочина. Свободно време. Нощувка.

11 ден. Колка Каньон Арекипа (З)

Закуска. Посещение на наблюдателната площадка „Кръстът на Кондорите”(билет – 20 щ. д.), откъдето се открива прекрасна гледка към каньона, в дъното на който, протича река Колка Наблюдаване на полета на могъщите кондори. Отпътуване за Арекипа — вторият по големина град в Перу. Обзорна екскурзия на историческия център (ЮНЕСКО). Нощувка.

12 ден. Арекипа Наска (З)

Закуска. Свободно време. Вечерта — отпътуване със спален автобус за Наска.

* Нощният преход може да бъде заменен с дневен и допълнителна нощувка у Наска в хотел Casa Andina 3*+ или подобен с доплащане от 53 щ. д. в двойна стая или 96 щ. д. за единична стая. Включва нощувка със закуска и трансфери.

13 ден. Наска Паракас

06.00 пристигане в Наска. Полет над Наска и наблюдаване от птичи поглед на загадъчните изображения на животни, птици, хора, геометрични фигури и тайнствени рисунки, създадени преди повече от 2000 год., с които е покрито пустинното перуанско плато, и чиито брой надхвърля 3000 (такса на летището – 10 щ. д.). Продължаване за Паракас. Полуостров Паракас (ЮНЕСКО) е най-големият природен резерват в Перу с огромно природно богатство и археологически ценности. Настаняване в хотела, свободно време. Нощувка.

14 ден. Паракас Лима (З)

Закуска. 08:00 часа — eкскурзия с моторна лодка за наблюдаване на знаменития Канделабър — гигантска рисунка върху скала във формата на свещник и обиколка на Балестовите острови, наричани „мини Галапагос“ – дом на пингвини, делфини, морски лъвове, пеликани, албатроси, птици гуано, фламинги и др. (вход в Паракас – 6 щ. д.). Следобед отпътуване за Лима с туристически автобус. Настаняване в хотела. Нощувка.

15 ден. Лима _(З) >

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване от Лима.

 

Хотели:

настаняване

3*economy

3*superior

4*

Лима

La Castellana

Allpa

Hacienda

Джунглата

 

 

 

Куско

Sueno del Inca

Internacional

Jose Antonio

Пуно

El Buho

Hacienda

Royal Inn

Колка

Kilawasi

Casa Andina

Casa Andina 3*+

Арекипа

Mamatila

Crismar

Posada del Inca

Паракас

Mirador

Emancipador

Hacienda

 

Дати през 2016г.:

23.11, 30.11, *25.12

Дати през 2017г.:

18.01., 01.02., 15.02, 01.03., 22.03., 05.04., 19.04, 26.04., 10.05., 17.05., 31.05., 14.06., 05.07., 19.07., 02.08., 16.08., 30.08., 13.09., 27.09., 11.10., 25.10., 08.11., 22.11., 29.11., 13.12.

Цени през 2016 г. и 2017 г.:

хотели

3*economy

3* superior

4*

в двойна стая

2663 $ / 4775 лв.

2930 $ / 5253 лв.

3200 $ / 5738 лв.

в тройна стая

2663 $ /4775 лв.

2663 $ / 4775 лв.

3200 $ / 5738 лв.

доплащане за индивид. стая

917 $ / 1644 лв.

1031 $ / 1849 лв.

931 $ / 1669 лв.

+ самолетни билети София - Лима - София

ПЕРУ: Могъщата империя на инките и джунглата

La Castellana , ЛИМА, ПЕРУ


Хотел La Castellana се намира в Мирафлорес, един от най-красивите квартали в Лима. Разположението му е удобно, в близост до магазини, ресторанти, кафенета, забавления, както и до музеи, археологически забележителности и др. Предлага възможност за спокоен престой, тъй като се намира на малка и тиха улица. 

Сградата, в която се помещава хотелът, е бивше феодално имение от 1912 г., в което е живял господин Грималдо де Солар (на чието име се нарича улицата). В продължение на много години сменя функциите си, докато през 1980 г. е закупена от настоящия си собственик и отваря врати като хотел La Castellana през 1982 г. 

Стаите на хотела предлагат удобно легло, сейф, кабелна телевизия, телефон, вентилатор, душ, безплатен безжичен интернет. 
 


Suenos del Inka , КУСКО, ПЕРУ


В сърцето на Куско, Sueños del Inka е поместен в уютна колониална къща, само на крачки от централния площад. Разполага с 35 стаи, всяка от тях е звукоизолирана и в тях не се пуши с цел да се запазят магията и чарът на Куско. Стаите са оборудвани с отопление, LCD телевизор, сейф, телефон, сешоар, безжична интернет връзка. Баните са с душ и тоалетни принадлежности. 

 


El Buho , ПУНО, ПЕРУ


Хотел "El Buho" се намира в центъра на град Пуно в близост до главната улица Лима, където са разположени най-големите магазини, банки, ресторанти и др. Той е само на 2 пресечки от централния площад и на една пресечка от парк Пино, но в същото време далеч от шума на голямата улица. 

Хотелът е награждаван многократно от различни институции за природосъобразните практики, които прилага.

Обстановката е дружелюбна и гостоприемна. Стаите са снабдени със собствена баня, телевизор, телефон, безплатна безжична интернет връзка, а гледката е панорамна към парка Пино. 


Killawasi , АРЕКИПА, ПЕРУ


Това е уютен хотел, намиращ се до река Колка в село Янке само на минути от местни термални извори. Това е стратегическо място, откъдето можете да се започнете своето приключение в най-дълбокия каньон в света.

Хотелът предлага на своите гости турове, езда, обиколки с колела и др. на местността.

Ресторантът на хотела готви с тукашни и винаги пресни продукти, а ястията се сервират, докато клиентите се наслаждават на прекрасната гледка.

Хотелът предлага 14 стаи с балкон или тераса, а сред удобствата са ортопедични матраци, собствена бани, интернет и закуска бюфет.


Mamatila , АРЕКИПА, ПЕРУ


Хотелът разполага с 20 стаи, между които единични, двойни и тройни. Предлага интернет, европейска закуска, безплатни топли напитки (с изключение на кафе), сейф, факс. Хотелът има собствен ресторант, перално помещение и вътрешен двор и паркинг за до 8 автомобила. Достъпът за хора с увреждания се улеснява чрез рампа.При нужда може да се ползва медицинска помощ.
Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел, топла и студена вода 24 часа в денонощието, кабелна телевизия, телефон и денонощен румсървиз.

 


El Mirador de Paracas , ПАРАКАС, ПЕРУ


Хотелът се намира в непосредствена близост до брега, откъдето се открива чудесна гледка към залива и Националния парк "Паракас".

Удобства в хотела

Клиентите могат да разчитат на услугите на местен гид. Персоналът е внимателен и винаги на разположение.

В хотелът може да намерите: паркинг, басейн, детска площадка, кафене, бар, ресторант, конферентна зала.

Удобства в стаята
Хотелът предлага 35 единични, двойни и тройни комфортни стаи, оборудвани със следните услуги:

 •     Wi-Fi.
 •     Самостоятелен санитарен възел.
 •     Кабелна телевизия.
 •     Вентилатор
 •     Тераса с изглед към морето.


Информация:

 • Минимален брой туристи: 2

 • Виза за Перу не се изисква.

 • За джунглата е необходима ваксинация против жълта треска.

 • Цените са при курс 1 щ. д. = 1.7930 лв.

Заплащането е в левове по курс „продава” 1 щ. д. на „УниКредит Булбанк“ в деня на плащането.

 • Възможни са промени в маршрута, като се запазват включените услуги

 • Хотелите могат да бъдат заменени с равностойни от същата категория

 • Посочените дати са за екскурзии, които се провеждат на руски език.

 • За обслужване на английски език няма фиксирани дати. Датите са по избор на туристите.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • 14 нощувки (1 в спален автобус), 12 закуски, 5 обяда, 3 вечери

 • Самолетни билети: Лима – Пуерто Малдонадо - Куско

 • полет над Наска

 • Билети за влака Inca Rail/ Peru Rail Expedition до Мачу Пикчу и обратно – туристическа класа

 • Екскурзия с лодка до островите Урос и Такиле

 • Екскурзия с моторница до Балестовите острови

 • Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи са на руски език, в джунглата – на английски език

 • Медицинска застраховка с асистанс за 17 дни и покритие от 15 000 щ. д.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети София — Лима — София (цената е в зависимост от наличноста в момента на резерва-цията и се заплаща според условията на авиокомпанията)

 • транзитна нощувка, ако е необходима

 • Билет за автобуса до Мачу Пикчу и обратно – 26 щ. д.

 • Такса на летището в Наска – 10 щ.д.

 • Входни билети: за руините в Куско – 26 щ. д.; в Националния парк „Паракас“ – 6 щ. д.; за Колка каньон – 20 щ. д.

 • Доплащане за дневен преход и нощувка в Наска – в двойна стая от 53 щ. д. или в единична стая от 96 щ. д.

 • 25.12.2016-НГ е с доплащане

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

 • При записване – аванс 50% от стойността на пакета, копия на личната карта и паспорта, който да е с валидност 6 месеца след датата на пътуването

 • Доплащане – до 10 дни след потвърждаване на резервацията.