Мароко „Имперски тур”

ИСПАНИЯ - МАЛАГА
МАРОКО - ФЕС


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 218

Цена от 0 лв

Екскурзията е осемдневна и включва 5 нощувки в Мароко и 2 нощувки в Коста дел Сол, самолетен билет и богата екскурзоводска програма. Настаняването е в хотели 4 звезди на база нощувка и закуска. Лети се с директен полет на Bulgaria Air до Малага.1-ви ден София – Малага (полет 3 ч. и 45 мин.)

(Събота) Излитане от летище София – Терминал 1. Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен в Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Коста Дел Сол – Рабат – Казабланка (около 470 км)

(Неделя) Закуска. Ранен трансфер за Тарифа, пътуване с ферибот до Танжер (около 45 мин). Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Рабат. Свободно време за обяд, след което панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. След обиколката отпътуване за Казабланка, настаняване. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден Казабланка – Маракеш (около 240 км)

(Понеделник) Закуска, обзорна обиколка на града включваща площада Мохамед V, площада на Обединените нации. Свободно време за покупки. Следва разглеждане на джамията Хасан II (по желание посещение и заплащане на входна такса – 12 евро), разглеждане на крайбрежния булевард Корниш с почивка за обяд, след което отпътуване за Маракеш, минавайки през известният квартал Анфа, дал името на Казабланка. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Маракеш

(Вторник) Закуска. Панорамна обиколка на града с разглеждане на градините Менара, минерето Котубия (XII в.) - шедьовър на ислямската архитектура, посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, както и Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на площада Джамал Ел Фна. Свободно време или връщане в хотела за обяд. Вечеря. Нощувка. 

Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).

5-ти ден Маракеш - Мекнес - Фес (около 530 км)

(Сряда) Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя почивка за обяд в близост до Рабат. Продължаване за Мекнес: панорамна обиколка на града и кралските конюшни. Потегляне за Фес, настаняване. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден Фес

(Четвъртък) Закуска. След закуска разглеждане на забележителностите на града – Кралския дворец отвън, Еврейския квартал и старата Медина, посещение отвън на един от най старите университети в света “Qarawiyyin”, основан от Fatima Al Fihriya (в момента е действаща джамия). Немюсюлмани не се допускат. Ще се видят отблизо: обработката и боядисването на кожи от животни, стигайки до крайния продукт – чанти, колани, дрехи и т.н; производството на шалове, пердета и местни носии – чилаба, изтъкани от кактус, памук, вълна и коприна; ателиета, където се демонстрира ръчно гравиране върху различни сувенири от бронз, сребро. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Фес – Танжер – Коста дел Сол (около 440 км)

(Петък) Закуска. След закуска потегляне за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и потегляне за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Малага – София (полет 3 ч. и 15 мин.)

(Събота) Закуска. Обзорна екскурзия на Малага. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

Мароко „Имперски тур”

Las Palmeras 4 , МАЛАГА, ИСПАНИЯХотел 4 звезди , ФЕС, МАРОКОПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

Заминаване - София - Терминал 2 (SOF) >> Малага (AGP)
Вторник Полет
FB479
Заминава София - Терминал 2 (SOF) в 15:50 ч.
Пристига Малага, Испания (AGP) в 18:40 ч.

 

Връщане – Малага (AGP) >> София - Терминал 2 (SOF)
Вторник Полет
FB480
Заминава Малага- София (AGP) в 19:30 ч.
Пристига София - Терминал 2 (SOF) в 23:50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет - редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси

 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата

 • Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа

 • 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Las Palmeras 4* или подобен в Коста дел Сол

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел

 • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел

 • 2 нощувки на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел

 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия

 • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод

 • Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко

 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място

 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място

 • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!